Sponsorfietstocht: Onderweg naar Dichterbij

Op de fiets van Tilburg naar Srebrenica (Bosnië). Op de fiets van Festival Mundial naar Srebrenica Wave Festival. 

Ter gelegenheid van het feit dat het in juli 2015 alweer 20 jaar geleden was, dat de genocide plaats vond in Srebrenica en er kort daarna een einde kwam aan de oorlog, en het feit dat PortAgora reeds sinds die periode vriendschapsbanden onderhoudt met de organisatie ISF-Emmaus in Srebrenica, Tuzla en Doboj Istok, staan er deze zomer bijzondere evenementen op touw.

PortAgora, Centrum voor Europese samenwerking en Peter de Bie, regisseur en organisator, zoeken sportieve en avontuurlijke fietsers voor een zeer bijzondere sponsor-fietstocht, ‘Onderweg naar Dichterbij’ om in 25 dagen van Tilburg naar Srebrenica te fietsen.

Mits er minimaal 15 fietsers meedoen vertrekt de ploeg op 27 juni vanaf Festival Mundial in Tilburg om op 22 juli aan te komen bij het Srebrenica Wave Festival. Het Srebrenica Wave Festival is van 18 tot en met 25 juli en wordt georganiseerd door lokale en internationale organisaties. Elke deelnemer zal om mee te kunnen doen zelf €2.500,- aan sponsorgeld moeten binnen brengen, ofwel: 1 euro per kilometer. De inschrijfkosten (voor reis en verblijf) bedragen € 500,- per persoon.

Het streefbedrag om met deze fietstocht binnen te halen is €50.000,- wat ingezet gaat worden aan lokale initiatieven. Deze initiatieven worden door lokale gemeenschap genomen en bestaan vooral uit het opzetten van sociaal-economische projecten van Serven en Moslims samen. De band Afera uit Srebrenica is de eerste band met Serven en Moslims en komt in juni naar Tilburg.

Inschrijven voor de sponsor-fietstocht ‘Onderweg naar Dichterbij’ kan via de website van PortAgora: https://portagora.eu. Voorwaarden om mee te doen zijn:

  • 18 jaar of ouder zijn.
  • De inschrijfkosten van €500,- (voor reis en verblijf) voldoen ik vóór 30 april 2015.
  • In het bezit zijn van een geldig reisdocument.
  • €2.500,- euro aan sponsorgelden binnenhalen voor vertrek op 27 juni 2015.
  • In het bezit zijn van een fiets die van goede kwaliteit is.
  • Zelf voor een reisverzekering zorgen.

Tilburg - Srebrenica