Spoorpark ontvangt TilburgsAns pictogram

tilburgsans

TilburgsAns heeft al vele Tilburgse iconen voorzien van een eigen pictogram. Op donderdag 13 juni overhandigden Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen het nieuw ontworpen pictogram voor het Spoorpark aan Noud Derks, secretaris dagelijks bestuur, en Sophie Peters, parkmanager. Vanaf nu is ook het Spoorpark herkenbaar in het typisch Tilburgse lettertype.

Traditie voortgezet

Het lettertype TilburgsAns is een kunstproject waarin een digitaal portret gemaakt wordt van de stad Tilburg. Meer dan negentig pictogrammen zijn al beschikbaar van specifieke Tilburgse locaties, evenementen, personen en begrippen. Het Spoorpark kon niet achter blijven en deed een verzoek voor een specifiek ontwerp.

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een serie van in totaal 33 nieuwe pictogrammen. In september wordt die serie officieel gepresenteerd tijdens een evenement in de Heyhoef. In verband met de aanstaande opening van het Spoorpark vonden we het leuk dit nu al te doen,” aldus Sander Neijnens.

Openingsweekend

In het Spoorpark Tilburg werkt iedereen op dit moment hard aan de realisatie. De opening vindt plaats in het weekend van 21 juni, de langste dag van het jaar, met een programma vol activiteiten. Voor het programma kijk je op de website.