Spoortocht 013: een tijdreis door de Spoorzone

Spoortocht 013

Fotodocumentaire Spoortocht 013 brengt de transformatie van de Spoorzone in beeld van 2013-2020. Deze expositie is nu te zien in een expositie in de LocHal. Daarnaast is er op dinsdag 13 juni om 19:30 uur een presentatie door de maker van deze fotodocumentaire en als kers op de taart is er ook een stadswandeling. 

Op een koude winterdag in 2013 bepaalt fotografisch kunstenaar Gerdien Wolthaus-Paauw met enkele medewerkers van Gemeente Tilburg, de twaalf locaties voor deze fotodocumentaire. Ze liggen verspreid over de Spoorzone die destijds nog volop in wording was, vanaf het NS-Plein tot het Spoorpark. Ieder jaar keert Gerdien terug op deze locaties om te fotograferen vanuit hetzelfde standpunt.

“Het geheugen lijkt onbetrouwbaar”

“We zien de veranderingen in de stad met onze eigen ogen gebeuren. Toch kunnen we het moeilijk voor de geest halen hoe het er vroeger uit zag”, laat Gerdien weten via een persbericht. Dankzij deze fotodocumentaire kunnen we herinneringen ophalen over hoe het ‘vroeger’ was. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om te zien hoe de Spoorzone zich heeft ontwikkeld!

Stadswandeling

Via deze website kun je de twaalf locaties zien waar verschillende gebieden een metamorfose hebben gekregen. Denk aan de ontwikkelingen bij het Clarissenhof dat zich heeft ontwikkeld van een braakliggend terrein tot een schitterende plek voor huisvesting. Of wat denk je van de ontwikkelingen in het Spoorpark. Tijdens deze stadswandeling ga je dus op een tijdreis door de Spoorzone.

Presentatie: Transformatie in beeld

Op dinsdag 13 juni om 19:30 uur geeft Gerdien Wolthaus-Paauw een presentatie over de totstandkoming van fotodocumentaire Spoortocht 013. Naast de fotodocumentaire, zal Gerdien het ook hebben over hoe je fotografie kunt gebruiken om veerkracht te vinden bij verlies en rouw.

Expositie

Van 4 tot en met 30 juni is er ook een expositie te zien van de transformatie van de Spoorzone. Deze expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de LocHal en is te vinden in de expositieruimte.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Spoortocht 013? Neem dan snel een kijkje op de website!