Sportbedrijf Tilburg organiseert coronaproof Koningsspelen en sportieve Koningsdag

koningsspelen sportieve koningsdag

Net als vorig jaar zien dit jaar de Koningsspelen en Koningsdag er anders uit dan dat we gewend zijn. Dit jaar heeft Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg weer een mooie invulling bedacht voor alle Tilburgse scholen rondom de Koningsspelen. Daarnaast is er in verschillende wijken in Tilburg een sportieve activiteit opgezet voor op en rondom Koningsdag, speciaal voor kinderen en hun ouders.

Alternatieve Koningsspelen

De Koningsspelen waren vorig jaar nog vanuit huis, maar dit jaar kunnen ze weer op school plaatsvinden. Alleen dit jaar, geheel coronaproof, per klas in plaats van met de hele school. Vrijdag 23 april werd om 9.00 uur in elke klas, op elke Tilburgse school, gestart met de koningsdans van Kinderen voor Kinderen. Daarna ging elke klas, van kleuters tot bovenbouw, aan de slag met verschillende spellen, die in het eigen klaslokaal kunnen worden gedaan. Door de spellen te voltooien zijn puzzelstukken te verdienen waarmee per klas een speciale ‘Koningsspelen puzzel’ kan worden gelegd. Aan het eind van de dag wordt gezamenlijk met alle scholen in Tilburg afgesloten met een videocompilatie van die dag en wordt er nog eenmaal gedanst op het Koningsspelen lied.

Sportieve Koningsdag

Ook voor Koningsdag heeft Beweegteam Onderwijs een leuke activiteit bedacht voor kinderen en hun ouders; de Koninklijke Route. In verschillende wijken in Tilburg is een sportieve route uitgezet, deze zijn te vinden op deze website. Deze routes kun je wandelend, hardlopend, skatend of steppend uitvoeren. Op verschillende plekken kom je posters tegen waarop een meerkeuzevraag staat. Deze vraag beantwoord je op een sportieve manier, namelijk door een beweegoefening te doen die bij het antwoord past.

De routes zijn ongeveer 5 km lang en er zijn 15 vragen. Je kan meedoen vanaf Koningsdag tot het einde van de meivakantie. Op deze website vind je meer informatie over deze activiteit. Een sportieve invulling dus voor Koningsdag of een andere dag tijdens de meivakantie, voor het hele gezin!