Sporten bij SportCity Tilburg is als thuiskomen: “SportCity is geen hok met toestellen, maar een sportclub waar persoonlijke aandacht centraal staat”

SportCity Stappegoor

SportCity is dé alles-in-één sportbestemming van Tilburg. Door de ontspannen sfeer en ruimte om aan je persoonlijke sportdoel te werken, voel jij je meteen thuis bij SportCity Tilburg. Je vindt de sportclub naast de Jumbo Foodmarket bij Stappegoor. Bovendien heeft SportCity onlangs Fit for Free overgenomen, waardoor je nu ook aan de Burgemeester Brokxlaan bij de club kunt gaan sporten. Wij spraken Stan de Lange, projectleider bij SportCity, over het ontstaan, de uitbreiding en de toekomstvisie van SportCity. Lees snel verder.

Opkomst van SportCity

De eerste vestiging van SportCity opende in 1994 in Leiden. “Dit was niet veel meer dan een aantal squashbanen, wat fitnessapparatuur en een bar. Door deze kleinschaligheid voelde het meer aan als een vereniging dan een sportschool.” In de loop der jaren heeft SportCity 25 vestigingen geopend in verschillende steden, waarvan één in Tilburg. Dit concept werkte zo goed dat SportCity in oktober 2022 alle 88 vestigingen van Fit For Free toegevoegd heeft aan het merk.

Thuiskomen bij SportCity

Ondanks dat SportCity in de loop der jaren uitgegroeid is tot een grote fitnessketen met 113 vestigingen, is de filosofie erachter nooit veranderd. Als je binnenstapt bij SportCity, krijg je nog steeds het gevoel dat je bij een vereniging binnenstapt. “SportCity is geen hok met toestellen, maar een sportclub waar persoonlijke aandacht centraal staat”, aldus Stan. Je kunt er groepslessen volgen met je medeleden, waarna je nog even kan napraten met een kop koffie in de bar. Of je duikt lekker de sauna in.

Ook als je individueel komt sporten, leert SportCity je graag kennen. De sportclub helpt je met het vinden van wat je leuk vindt en zet alles op alles om samen met jou je persoonlijke doelstellingen te behalen. Op deze manier maakt SportCity bewegen zo makkelijk mogelijk voor iedereen. Hoe Stan SportCity in één woord omschrijft? “Thuisgevoel. SportCity is een happy place waar je je thuis voelt.”

Groot, maar toch lokaal

Hoewel SportCity door heel Nederland verspreid zit, is SportCity Tilburg een écht Tilburgse club. De sportclub werkt bijvoorbeeld samen met verschillende Tilburgse sportclubs. Zo trainen het jeugddamesteam van Willem II en de jeugdteams van Tilburg Trappers bij SportCity. Daarnaast is SportCity dit jaar een uitgebreide samenwerking aangegaan met hockeyvereniging Were Di. “Were Di is ambitieus, lokaal en er hangt een familiale sfeer. Daardoor past de vereniging heel goed bij SportCity.” SportCity traint zowel de dames- als herenteams, organiseert activiteiten met de business club en geeft clinics. Ook werkt SportCity samen met de ondernemersvereniging van Stappegoor.

Sport- en onderwijsgebied Stappegoor

SportCity Stappegoor ligt middenin sport- en onderwijsgebied Stappegoor. Dit maakt het voor studenten van ROC Tilburg of Fontys de ideale plek om stoom af te blazen en fit te blijven na de les of na college. Goed nieuws: SportCity heeft nu ook een toffe actie voor studenten. Op vertoon van je studentpas sport je een jaar lang voor €39,99 per maand.

Body & Mind zaal

SportCity Stappegoor krijgt momenteel een upgrade. Van zondag 30 oktober tot en met zondag 27 november vinden er verbouwingswerkzaamheden plaats op deze club. “Het leven wordt alleen maar drukker en we merken aan onze leden dat ze behoefte hebben aan een plek om tot rust te komen”, verklaart Stan. Daarom wordt er momenteel een nieuwe mind & body zaal gebouwd. In deze zaal zullen tussen de vijftien en twintig lessen gegeven worden, zoals mindfulness, yoga, Pilates en Tai Chi. Daarnaast worden er wat kleinere dingen aangepakt, zoals het weghalen van de toegangspoortjes en het comfortabeler maken van de spinningzaal, om zo sporten bij SportCity nóg fijner en laagdrempeliger te maken.

Abonnementen en acties

SportCity biedt verschillende abonnementen aan. Als je nog niet helemaal zeker bent dat sporten jouw ding is, kun je het maandelijks opzegbare City Fit Flex abonnement nemen. Of ga voor voordelig en kies voor het City Fit 6 maanden abonnement, waarbij je nu voor de eerste twee maanden maar €39,99 per maand betaalt. Ook met het City Fit 1 jaar abonnement sport je nu de eerste zes maanden voor maar €39,99 per maand. Extra leuk: als je voor 16 december lid wordt bij SportCity (m.u.v. City Fit Flex), ontvang je een gratis, goedgevuld sportpakket.

Goed om te weten: als je een abonnement neemt bij SportCity Burgemeester Brokxlaan (voorheen Fit for Free), kun je bij 88 SportCity’s in Nederland sporten. Met een abonnement bij SportCity Stappegoor kun je bij alle 113 SportCity’s terecht.

Prijsvraag

Naast de toffe actie die nu geldt voor de abonnementen, hebben we nog meer goed nieuws. Wij mogen namelijk drie mensen blij maken met een voedingsconsult en één persoon met een half jaar lang gratis sporten bij SportCity. Het enige wat je hoeft te doen om te winnen, is deze prijsvraag invullen. Meedoen levert altijd iets op, want de mensen die niet gewonnen hebben, krijgen een gratis dagpas voor SportCity.

Meer informatie

Iedereen is welkom bij SportCity Tilburg. Om te zorgen dat ook echt iedereen kan komen sporten, heeft de sportclub ruime openingstijden. Bovendien biedt SportCity vijf ochtenden per week kinderopvang aan voor sportende ouders. Bekijk de actuele openingstijden van SportCity Stappegoor en SportCity Burgemeester Brokxlaan op de website.