Sportliefhebbers opgelet: inschrijvingen CZ Tilburg Ten Miles van start

inschrijvingen tilburg ten miles

Op zondag 25 september staat de 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles op het programma. De inschrijvingen voor verschillende onderdelen zijn inmiddels geopend. De organisatie is blij dat het na twee gecancelde edities vanwege het coronavirus eindelijk weer een prachtig sportfestijn kan organiseren. 

Snel parcours

Bij de CZ Tilburg Ten Miles nemen topatleten uit binnen- en buitenland deel die veelal goede tijden kunnen realiseren op het IAAF gecertificeerde snelle parcours. Tilburg is nog steeds in het bezit van het wereldrecord over 10 Engelse Mijlen in 2005 gerealiseerd door de Ethiopische wereldster Haile Gebrselassie met 44.24. Ook het Nederlands record is met 46.18 door Khalid Choukoud in Tilburg gevestigd. Bij de vrouwen, die in een ‘women only’ event 10 kilometer lopen, heeft Tilburg al diverse malen de top van de wereldranglijst gehaald met de 30.05 van Lonah Salpeter in 2019 als beste tijd op dit eveneens IAAF gecertificeerde parcours.

Sfeervol sportfestijn

Maar Tilburg dankt zijn bekendheid vooral aan de fantastische sfeer die er op en rond het parcours is. Zondag 25 september staan weer duizenden lopers van jong tot oud en van internationale topatleet tot recreant aan de start voor deelname aan dit sfeervolle loopfestijn. Tienduizenden toeschouwers, vele straatorkestjes en talloze versierde straten vormen de entourage voor de lopers. In diverse buurten en bij de finish wordt hartstochtelijk meegeleefd met de deelnemers.

Onderdelen en inschrijven

Er kan worden deelgenomen aan diverse onderdelen waarvoor de inschrijving is geopend:

  • Sterre Minirun 1/4e mijl voor de allerkleinsten tot en met 4 jaar
  • Villa Pardoes Kids Run over een halve mijl
  • CZ Familyrun over een hele mijl (= ruim 1600 meter)
  • SPAR Cityrun over 5 kilometer
  • De Wever TTM4YOU over 1 mijl of 5 km voor iedereen met een beperking
  • Rabobank Ladies Run 10 km, wedstrijd en trimloop uitsluitend voor vrouwen
  • ITLINX trimloop 10 km
  • CZ Tilburg Ten Miles over 10 Engelse Mijlen (= 16.092 M), wedstrijd en trimloop
  • Voor bedrijven: Fujifilm Businessrun over 5 km, 10 km of 10 EM

Wie voor 1 mei inschrijft, kan gebruik maken van een korting op de inschrijftarieven. Wie zich aangemeld had voor de edities 2020 en 2021 krijgt bericht van de organisatie op het opgegeven mailadres. Die inschrijving blijft geldig. Wel moet nog worden aangegeven of men van afstand wil veranderen en deel wil nemen aan de Tilburg Triple.

Inschrijven is mogelijk via de website. Hier is ook alle informatie te vinden over het programma, het parcours en de startvakken.