Sportverenigingen bedanken sportvrijwilligers met 2900 kerstkaarten

Het jaar van de sportvrijwilliger wordt afgesloten met een succesvolle kerstkaartenactie. Bestuurders van sportverenigingen stuurden in totaal 2900 kerstkaarten naar hun vrijwilligers om ze te bedanken voor hun inzet.

In Tilburg is het aantal vrijwilligerscoördinatoren en/of -commissies inmiddels al sterk gestegen. En het Sportbedrijf hoopt natuurlijk dat dit aantal alleen maar gaat stijgen. Deze campagne heeft daar een mooie bijdrage aangeleverd.

Jaar van de sportvrijwilliger

Het jaar 2016 stond in Tilburg in het teken van de sportvrijwilliger. Team verenigingsondersteuning van het Sportbedrijf van de gemeente zag de uitdagingen die sportverenigingen hebben op het gebied van vrijwilligerszaken en wilde daar eens extra de aandacht op vestigen. Zo werd vorig jaar in december tijdens het Tilburgs Sportgala het startsein gegeven voor de campagne ‘schouder aan schouder voor een sterke sportvereniging’.

Complimentenweek

Naast de kerstkaartenactie werd er begin april een complimentenweek georganiseerd, waar zo’n 30 clubs aan deelnamen. In de gehele stad hingen abri’s met complimenten van sportverenigingen voor hun vrijwilligers. Bestuurders kregen allerlei materialen van het Sportbedrijf waar leden complimenten op konden schrijven voor hun vrijwilligers. Ook konden er filmpjes gemaakt worden en er was een belactie. Bestuurders belden in het callcenter van Rabobank Tilburg een aantal van hun vrijwilligers om ze te bedanken. Ook wethouder Hans Kokke belde mee. Het werd een ontzettend positieve week vol met waardering voor de belangrijkste mensen binnen de club, de vrijwilligers.