Sprinten met wind mee tijdens de T-meeting op 9 juni

hardloper

Als atleet ben je tijdens wedstrijden afhankelijk van moeder natuur. Het weer speelt een grote rol bij het neerzetten van een prestatie. Op sommige dingen heb je geen invloed, maar de organisatie van de T-meeting probeert een zo optimaal mogelijke uitgangssituatie voor de sprinters en springers te creëren. Op 9 juni kun je daarom sprinten en springen met de wind in de rug.

Veel atleten zullen het herkennen. Je voelt je goed, de trainingen van de laatste weken gaan lekker en je bent klaar om die superprestatie neer te zetten tijdens de wedstrijd. Bij aankomst op de atletiekbaan merk je dat de wind niet gunstig staat. Wind tegen op het laatste rechte stuk. Balen!

Waar het in Nederland niet gebruikelijk is, wordt in Duitsland vaak de finishlocatie bepaald aan de hand van de windrichting. Deze aanpak wil de organisatie van de T-meeting graag naar Nederland halen. Een wedstrijd waar de prestatie van de atleet centraal staat en daarmee ideaal is om je persoonlijk record aan te scherpen of om een limiet te behalen.

De wind-mee garantie is tijdens de editie van 2013 als experiment toegepast. Atleten waren zeer positief. Om die reden voeren we het nu officieel in; de wind-mee garantie tijdens de T-meeting.

T-Meeting 2014 

Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Goirleseweg 42a. Dit is de thuisbasis van atletiek vereniging Attila. Met deze atleten is het knallen op 2e pinksterdag, maandag 9 juni bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.t-meeting.nl.