St. Elisabeth vaccineert medewerkers tegen griep

St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is donderdagochtend 12 november om 8.00 uur gestart met de vaccinatie van de medewerkers tegen de Mexicaanse griep (H1N1). De opkomst voor de griepprik is hoog. Rond het middaguur waren al meer dan vierhonderd medewerkers ingeënt.

Het personeel van het St. Elisabeth Ziekenhuis werd de afgelopen tijd gewezen op het belang van de vaccinatie tegen de griep. Medewerkers ontvingen daartoe persoonlijke oproepen, bezochten voorlichtingsbijeenkomsten of werden via andere communicatiemiddelen op het belang van de vaccinatie gewezen.

Het St. Elisabeth vraagt de medewerkers zich te laten vaccineren met het oog op de gezondheid van de patiënten. Door zich te laten vaccineren verkleinen de medewerkers de kans dat zij patiënten besmetten met het virus. Daarnaast is vaccinatie van belang om de continuïteit van de zorg op peil te houden. Ook is het toedienen van het vaccin belangrijk voor de medewerkers, zodat ze zelf niet besmet raken met het griepvirus.

Medewerkers van het ziekenhuis kunnen tot en met woensdag 18 november hun eerste griepprik halen. Over drie weken volgt de tweede vaccinatieronde.