St. Elisabeth Ziekenhuis start renovatie verpleegafdelingen

St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is begonnen met de verbouwing van de verpleegafdelingen. Daarom is afdeling C1 voor een periode van zeven weken gesloten in verband met de renovatie van D1, op de bovengelegen vijfde etage.

Alle patiënten van verpleegafdeling C1 (o.a. Plastische Chirurgie, Kaakchirurgie en KNO) zijn zaterdag 18 juli na het middaguur verhuisd. De patiënten voor short stay verblijven op B3 en de overige patiënten voor klinische zorg zijn tijdelijk verplaatst naar D2. Hierdoor wordt voorkomen dat de sloop- en boorwerkzaamheden overlast opleveren voor de patiënten van C1.

Beperkte overlast
Bezoekers en patiënten worden via speciale banieren en het vaste tv-scherm in de Medische Boulevard van het ziekenhuis geïnformeerd over de verhuizing. De overlast blijft verder beperkt omdat de aan- en afvoer van materialen verloopt via de grote steiger die aan de buitenzijde van de verpleegtoren is geplaatst. Op zaterdag 5 september gaat C1 weer open voor de reguliere patiëntenzorg.

Volgens planning moet proefafdeling D1 eind dit jaar worden opgeleverd. Hier verblijven straks de meeste patiënten van Urologie en Gynaecologie in een eenpersoonskamer met veel daglicht. In totaal worden 19 vleugels opnieuw ingericht. Er worden op elke vleugel dertien eenpersoonskamers gerealiseerd en drie kamers met drie bedden. Het ziekenhuis investeert tientallen miljoenen euro’s in de grootscheepse verbeteroperatie.