St. Elisabeth ziekenhuis wint ‘het beste Menu van de Zorg 2015’

Na een spannende finale heeft het St. Elisabeth ziekenhuis uit Tilburg de titel ‘het beste Menu van de Zorg 2015’ in de wacht gesleept. Het ziekenhuis sleept hiermee € 5.000,- in de wacht. Marente, de winnaar van editie 2014, werd tweede en won de ‘Campina Gouden Dessertlepel’ voor het beste nagerecht en daarmee € 1.000,-. Treant Zorggroep behaalde de derde plaats.

Negen teams hebben op 18 en 19 maart tegen elkaar gestreden in de voorrondes. De teams moesten een voor-, hoofd- en nagerecht serveren inclusief een menu in een afwijkende consistentie en een menu zonder toegevoegd zout. Marente, Treant Zorggroep en St. Elisabeth ziekenhuis wonnen de voorrondes en mochten in de finale tegen elkaar gaan strijden om de felbegeerde prijs en titel.

Finale

In de finale van ‘het beste Menu van de Zorg’ op 20 maart tijdens de Zorgtotaalbeurs hebben de koks van het St. Elisabeth ziekenhuis zich van hun beste kant laten zien. Zij hebben bewezen een origineel en smaakvol driegangenmenu te kunnen maken.

De vakjury onder leiding van meesterkok Sjaak Jobse wees het St. Elisabeth Ziekenhuis als winnaar aan. De koks serveerden als voorgerecht een curry met groenten en kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit gelakt buikspek met honing, mosterd en tijm, een kalfsoester, frisse groenten, krokante aardappels en een soja sesam jus. Als nagerecht serveerden ze een yoghurt-bramenijs, rijstmousse, vanillecrème, bramengel, witte chocoladepoeder en gemarineerde bramen. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers.

De koks van Marente hebben eervol hun titel van 2014 verdedigd en gaan naar huis met een tweede plaats en de prijs voor het beste nagerecht: de ‘Campina Gouden Dessertlepel’. Zij winnen met hun ‘foute appeltaart’ 1000,- euro.

Zesde editie

‘het beste Menu van de Zorg’ werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Distrivers. Topkok Pierre Wind, die al sinds het begin bij deze wedstrijd is betrokken en zich inzet voor goede maaltijden in de zorg, was wederom presentator. De wedstrijd wordt ook mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Campina, Bonduelle en Fishmasters. Met de wedstrijd wil voedingsmiddelenleverancier Distrivers zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd te serveren aan haar cliënten. Alle instellingen in heel Nederland mogen aan de wedstrijd meedoen. Het maakt niet uit of er vers of convenience gekookt wordt.