Stadsbrouwerij 013 lanceert speciaalbier om aandacht te vragen voor epilepsie

Je zal het maar hebben, continu leven in angst met je naasten. De brouwmeester van Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven heeft een dochtertje met een moeilijk behandelbare vorm van epilepsie, namelijk tonisch-clonische aanvallen. Met Grand Mal – een lekkere Russian Imperial Stout – willen ze deze aandoening onder de aandacht brengen. Lees snel verder.

Het bier: Grand Mal

De Grand Mal (10,5% alcohol) is een speciale editie van de Russian Imperial Stout van Stadsbrouwerij 013 en is bewust afgevuld in een groot 44cl blik. Zo’n vol, zwaar bier met zoveel smaak is ideaal om te delen en samen even stil te staan bij epilepsie en de explosie van smaken die je proeft; pure chocolade, vanille, koffie, karamel, drop. Je proeft 25 jaar brouwervaring samen met een lekker alcohol-verwarmend gevoel. Alleen de allerbeste grondstoffen zijn gebruikt waaronder gekristalliseerde vanillebonen uit Madagaskar. Een krachtig, smaakvol bier met een betekenis. Ook stil staan bij epilepsie en iedereen die er mee te maken krijgt? Bestel jouw Grand Mal van Stadsbrouwerij 013 hier.

Er is niet voor niets voor de naam Grand Mal gekozen. Een Grand Mal is een heftige epileptische aanval. Het is de meest bekende, maar niet de meest voorkomende epileptische aanval. Bij een tonisch-clonische aanval raak je buiten bewustzijn. Meer informatie over tonisch-clonische aanvallen kun je hier vinden.

Sharing is caring

Samen met EpilepsieNL – een organisatie die zich inzet voor bewustzijn, verbinding, kennis en onderzoek naar epilepsie – heeft Stadsbrouwerij 013 een actiepagina opgezet waar een donatie kan worden gedaan. Om de aandoening in de toekomst beter te kunnen behandelen, is er veel onderzoek nodig. Daar zijn natuurlijk financiële middelen voor nodig. Jij kunt daar bij helpen met een financiële bijdrage. Elke vorm van donatie, groot of klein, is meer dan welkom. Met jouw bijdrage kan EpilepsieNL haar werk blijven doen. Donaties kunnen gedaan worden op deze website.

Meer informatie

Meer informatie over Grand Mal en Stadsbrouwerij 013? Kijk dan op deze website. Volg ze ook op Facebook en Instagram om niks over deze en andere acties te missen.