Stadscamping Tilburg introduceert nieuw bier ‘D’n Stoker’ als ode aan vrijwilligers

Vanaf begin juli 2024 heeft Stadscamping Tilburg weer een eigen bier! Onder de naam ‘D’n Stoker’ verkopen ze een eigen biologisch & blond campingbier, gebrouwen in samenwerking met de gerenommeerde bierbrouwer Jopen uit Haarlem. Het bier is een ode aan de vele vrijwilligers die – sinds de start van de stadscamping in 2014 – aan de basis staan van het succes van de camping.

Ode aan vrijwilligers

Net als veel accommodaties en het eerdere biertje ‘D’n Biels’, heeft ook dit nieuwe bier een naam die nauw verwant is aan het spoor. Bovendien is het een ode aan de vrijwilligers van Stadscamping Tilburg. Van oorsprong zorgde de stoker ervoor dat er voldoende stoomdruk in de stoomketel is om een locomotief te kunnen laten functioneren. En dat is precies waar de vrijwilligers van Stadscamping Tilburg voor staan. Zij zorgen er al tien jaar lang voor dat de camping blijft draaien. Waar dat in een locomotief met kolen ging, stoppen de vrijwilligers hun eigen energie, creativiteit en loyaliteit in Stadscamping Tilburg.

Over het bier

D’n Stoker is een biologisch bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Het is een bier van hoge gisting, gebrouwen met meerdere granen en natuurlijk geteelde ingrediënten. Met fruitige aroma’s van banaan en vanille geeft het bier een rijke smaakbeleving met een mooie moutigheid en een lage bitterheid. D’n Stoker is goed in balans, vol, zacht en licht zoetig.

D’n Stoker wordt geleverd in statiegeld blikken van 33cl en is te koop bij de receptie van Stadscamping Tilburg voor € 4,50 per blik. Tijdens de introductie van het nieuwe bier hebben ze een actie en betaal je € 10,- voor drie blikken.

Meer info vind je op deze website.