logo

Stadscamping Tilburg geopend tijdens Roadburn

Stadscamping Tilburg opende woensdagmiddag haar deuren, ditmaal voor de bezoekers van Roadburn 2015. 

Eric Steur, bedenker en voorzitter, opende in 2014 Stadscamping Tilburg voor de eerste keer. Dat deed hij in samenwerking met Festival Mundial. De camping kreeg dan ook de naam: ‘Mundial City Camping’. Een 400-tal bezoekers kwamen op de stadscamping af. Welke is gelegen op het Van Gend & Loos terrein in de Spoorzone.

Na het grote succes van de camping besloot ook Incubate om in zee te gaan met Stadscamping Tilburg. Incubate staat bekend om haar creativiteit en dit zien zij ook graag in de stad verschijnen. Daardoor versterkten de concepten van Incubate en Stadscamping Tilburg elkaar.

Roadburn 2015

Stadscamping Tilburg opende op woensdagmiddag 8 april, drie uur vroeger dan gepland, haar deuren voor de eerste campinggasten. Opmerkelijk aangezien Roadburn ook een officiële camping bij de Beekse Bergen heeft.

Wij spraken met Erik van Gool, coördinator vrijwilligers & secretaris. Hij geeft aan dat het kernteam van Stadscamping Tilburg bestaat uit 5 leden en dat er momenteel 40 vrijwilligers mee helpen om de camping tot een succes te maken tijdens Roadburn.

Op de camping worden er tijdens Roadburn 2015 ongeveer 150 campinggasten verwacht. Van dit aantal komt 99% van de campinggasten uit het buitenland. Erik verwacht dat ook de volgende editie uitverkocht raakt. “Mensen hebben er veel voor over om Roadburn mee te maken, daarbij spelen afstand, geld en weer vaak geen rol”. 

Stadscamping Tilburg focust zich tevens op de beleving van de campinggast. Zo is het mogelijk om ’s ochtends een stevig ontbijt op locatie te krijgen. De ontbijtjes worden door lokale handelaren op een duurzame wijze bereid. Schapenheld Stijn is hier onder andere bij betrokken. Dat wordt ondersteund door een show waar verschillende dj’s voor een relaxte sfeer zorgen.

Stadscamping Tilburg 1
Toekomst

Stadscamping Tilburg is natuurlijk ook tijdens andere momenten in 2015 te bezoeken. Zo kun je tijdens Best Kept Secret, Festival Mundial, Woo Hah (19 juni t/m 5 juli), Tilburgse Kermis (17 juli t/m 27 juli) en Incubate (14 september t/m 21 september) terecht op deze mooie stadscamping.

In 2016 wil Stadscamping Tilburg zelfs nog een volgende stap maken. Het plan is dan ook om de gehele zomer (4 maanden lang) een mini-camping op te zetten. Tijdens evenementen kan de camping worden uitgebreid. Wij vinden de Stadscamping een super initiatief en houden het nauwlettend in de gaten.