On Stage speelt Urinetown in Hall of Fame

 

Donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni speelt Musicalvereniging On Stage haar nieuwe productie Urinetown: Zeikstad de Musical  in de Hall of Fame in de Spoorzone; een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie met plassen als satirisch thema. Zowel de Hall of Fame als On Stage zijn blij met de hernieuwde samenwerking. Kaartverkoop is onlangs gestart.

Na successen als Jekyll & Hyde, Rent en The Wild Party laten de 25 castleden van On Stage het publiek kennismaken met de absurde en harde wereld van Zeikstad; een plaats waar de inwoners vanwege een groot tekort aan water niet meer vrij naar de wc mogen. Het boosaardige bedrijf dat de aangewezen toiletten uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Het volk komt onder leiding van Bobbie Goud tot opstand, maar als hij ook nog verliefd wordt op de dochter van de directeur van de toilettenfirma, wordt het allemaal knap ingewikkeld… Het is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Op satirische wijze neemt de musical bureaucratie en politieke bekrompenheid op de hak. Het is niet alleen grappig (met plassen als thema!) maar vertelt ook de waarheid. De artistieke leiding is dit jaar in handen van Carla de Waal (artistieke & muzikale leiding) en Marjolein de Buijzer. Castlid Jolien Dirven tekent voor de choreografie.

 

Opnieuw samenwerking tussen On Stage en Hall of Fame

Vijf jaar na Rent speelt On Stage opnieuw in de Hall of Fame! Inmiddels is deze organisatie verhuisd naar de Spoorzone; hoog tijd dus om ook daar een mooie productie neer te zetten. De samenwerking gaat verder dan alleen locatiegebruik: “De jongeren van de Hall of Fame worden actief betrokken bij het project; zo werken ze bijvoorbeeld mee aan de creatie van het decor. Daarnaast programmeren we On Stage ook al tijdens het KWARK Festival in ons huis op 19 april” vertelt Cees Thomassen, directeur Hall of Fame. Ook Carla de Waal, artistiek en muzikaal leider is blij: “Sowieso is het fijn om na de Koepelhal weer terug in de Spoorzone te zijn, maar dat we precies vijf naar na dato weer in de Hall of Fame spelen, is wel extra bijzonder. De locatie is een decor op zich, dat draagt enorm bij aan de beleving van het stuk.”

Kruikenzeikers  in een musical

Leuk detail is natuurlijk dat juist dit stuk in Tilburg wordt opgevoerd; een stad waarin arbeiders betaald kregen voor hun urine. Urinetown: Zeikstad de Musical is van donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni te zien om 20:15 uur in het Ladybird Skatepark van de Hall of Fame in Tilburg. De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te bestellen via www.onstage-tilburg.nl. De eerste 50 bestellers per avond mogen als eerste de zaal in om een mooie plek uit te kiezen.