Stappegoor begin april het podium voor Verbeeten Challenge

Zondag 2 april staat de tweede editie van de Verbeeten Challenge op het programma in Tilburg. Voor de tweede keer klinkt het startschot vanaf het Olympiaplein. Samen sporten en een vuist maken tegen kanker, om daarmee een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor onderzoek naar kanker. Dat – en nog veel meer –  is waar de Verbeeten Challenge voor staat. 

De Verbeeten Challenge is een begrip aan het worden in onze regio. Het evenement kon twee jaar niet doorgaan door corona, maar vorig jaar werd er een recordopbrengst opgehaald van ruim €138.000,- door meer dan vijftienhonderd deelnemers.

Over de Verbeeten Challenge

De Verbeeten Challenge is er om samen te gedenken en samen een vuist te maken tegen kanker. Maar ook om onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelingen van kanker mogelijk te maken.  Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar Stichting Verbeeten Challenge (voorheen Stichting Bernard Verbeeten Fonds). Binnenkort maakt de stichting het project bekend waar de opbrengsten van 2023 naartoe gaan.

Verschillende onderdelen

Er zijn diverse onderdelen waar je aan mee kunt doen om geld op te halen. Denk aan 10 of 30 kilometer wandelen, hardlopen, wielrennen en meer, zo kun je ook skeeleren bootcampen of mountainbiken. Alles kan en iedereen is welkom.

Aanmoedigen

Ook als toeschouwer ben je de hele dag van harte welkom. Onthaal de deelnemers met een oorverdovend applaus en geniet van de sfeer en mooie verhalen. Aan de kinderen is ook gedacht, want vanaf 13:00 uur opent het kidsplein. Het hoogtepunt van de dag is om 16:00 uur, dan wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald. Dit gebeurt natuurlijk in een feestelijke setting.

Inschrijven

Wil jij jouw steentje bijdragen en deze bijzondere dag bijwonen? Schrijf je dan snel in via de website van Verbeeten Challenge Tilburg. Via deze website kun jij ook een donatie doen aan het Instituut Verbeeten. Zo kun je een donatie doen aan een specifieke deelnemer, een specifiek team en/of een specifieke uitdaging.