Stappegoor krijgt een eigen kermis

Kermis Stappegoor

Dat Tilburgers van kermis houden, mag duidelijk zijn. We hebben een zomerkermis, winterkermis en een kermis in de Reeshof, nu komt er nog een bij: Kermis Stappegoor. De kermis krijgt zo’n dertig attracties, is low-budget en komt in mei tien dagen naar Stappegoor.

Foto: Jules van Iperen

Initiatiefnemer Robert Martens, conciërge op het Koning Willem II College en inwoner van de wijk Broekhoven, liep al langer met het idee om op Stappegoor een kermis te creëren. Om deze plannen uit te werken benaderde hij kermisorganisator Frank Vale.

Een eigen kermis in zijn wijk, op het parkeerterrein op Stappegoor, met attracties voor jong en oud maar vooral betaalbaar. Dat was zijn insteek. Een gezellige kermis die voor de Tilburgers is en niet voor heel Nederland. De organisator kreeg van Robert de wens mee een kermis samen te stellen met diverse attracties en als het kon moesten er wat leuke dingen voor de kinderen worden gedaan.

Mede door een goede samenwerking met de Gemeente en de ondernemersvereniging Stappegoor zijn ze daar prima in geslaagd. “Als volgend jaar de bouw van de Jumbo is voltooid en het wordt dit jaar een succes kunnen we wellicht volgend jaar nog wat meer uitbreiden”, hoopt Vale. Maar met bijna 30 attracties is hij voor het eerste jaar al meer dan tevreden. De kermis strijkt neer op Stappegoor van 19 tot en met 28 mei.

Betaalbaarheid

Betaalbaarheid vindt Robert erg belangrijk. De ritprijzen voor grote attracties mogen niet meer dan €3,- zijn. Kinderattracties mogen niet meer dan €2,- bedragen. Maar het kan nog goedkoper. Binnenkort worden er kortingsboekjes uitgedeeld bij het zwembad, de bioscoop, de ijsbaan en het sportcentrum. Na een etentje bij Asian Boulevard word je getrakteerd op een Kermiseuro. Deze euro kun je inwisselen bij alle attracties op de kermis.

Niet alleen de attracties trekken de aandacht. Zo zijn kinderhelden Chase en Marshall uit Paw Patrol en Brandweerman Sam aanwezig zijn. Ook Clown Anka komt langs en maakt de meest prachtige ballonfiguren.

Prikkelarme middag

Net als de Tilburgse zomerkermis krijgt Kermis Stappegoor een prikkelarme middag. Maandag 22 mei tussen 15.00 en 18.00 uur geen knipperende lampjes, harde muziek of snelle bewegingen. Deze middag kunnen kinderen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hoog gevoeligheid toch van de kermis genieten. De exploitanten verlenen alle medewerking en zullen die middag hun attracties hierop aanpassen.