Stappegoorpark, bruisend Olympiaplein & nieuwe woningen: Stappegoor krijgt de komende jaren een flinke impuls

stappegoor

De komende jaren wordt het gebied rondom Stappegoor flink ontwikkeld. Nadat onlangs de laatste fase van de bruisende woonwijk Willemsbuiten is afgerond, is het nu tijd om Stappegoor verder te ontwikkelen. Het gebied moet een fantastische plek worden om te wonen, werken en te recreëren. De gemeente gaat samen met verschillende partners dan ook flink investeren in het gebied.

De gemeente en haar vaste partners – waaronder projectontwikkelaars – zijn niet de enige partijen die betrokken worden bij dit gigantische project. Ook bewoners, ondernemers, onderwijsorganisaties en andere belanghebbenden worden bij het betrokken bij de plannen.

Het gebied wordt – als het aan de gemeente ligt – een nieuwe parel in een groeiende stad. Het wordt een levendig, modern en groen gebied waar het zowel overdag als in de avonduren goed vertoeven is.

Levendig park in het gebied

Zo krijgt Stappegoor een levendig park op de plek waar nu atletiekvereniging Attila is gevestigd. Dit openbare park krijgt een semi-openbare atletiek-accommodatie waarbij rekening wordt gehouden met de gebruikswensen van Attila, onderwijsinstellingen, bewoners en andere gebruikers.

Oftewel: een groen park, plekken om te chillen, spelen maar bovenal een plek waar je kunt sporten. Een atletiekbaan maakt dus onderdeel uit van het park, waar straks ook sportwedstrijden georganiseerd kunnen worden.

1000 nieuwe woningen

Ook op het domein van wonen wordt er flink geïnvesteerd in het gebied. Zo moeten er 1000 nieuwe woningen worden gebouwd, waarvan er 350 sociale huurwoningen zijn. Er komt binnen Stappegoor ruimte voor zowel hoogbouw als laagbouw. De eerste woningen moeten volgens de plannen rond 2024 klaar zijn.

Olympiaplein als ontmoetingsplek

Het Olympiaplein moet dé centrale ontmoetingsplek worden van Stappegoor. Zo wordt het plein opnieuw ingericht en is het algemene doel om ervoor te zorgen dat bewoners en bezoekers langer verblijven op het plein. Het plein wordt flink vergroend, ook met het oog om de omgeving hittestressbestendig te maken tijdens de zomerse maanden.

Meer informatie

Oftewel: het gebied rondom Stappegoor is de komende jaren flink in ontwikkeling. Het project moet in 2028 worden afgerond.

Wil je meer weten over de plannen? Check dan vooral deze website.