Start Biënnale 2019 in de Koepelhal: 7 redenen voor een bezoek!

Biënnale 2019

Denk je aan de Biënnale, dan denk je aan kunstenaars. Maar wist je dat er naast het bewonderen van kunstwerken ook heel veel toffe side-events worden georganiseerd die absoluut een bezoekje waard zijn? Zo vindt het eerste weekend van de Biënnale 2019 (8 t/m 10 november) het Gassanweekend plaats, waarin Gassan Diamonds haar collectie presenteert. En daarnaast zijn er nog genoeg andere events waarvoor je naar de Koepelhal kunt komen. Wij geven je zeven tips!

Foto’s in het artikel: Bas Haans

7 redenen om naar de Biënnale 2019 te gaan

#1 Kom culinair genieten!

Wijnstra Catering opent een pop-up brasserie tijdens de gehele expositie. De ‘Biënnale brasserie’ is dé plek om bij te komen van alle indrukken, om van je kunstaankoop te genieten of om vrienden en kennissen te ontmoeten. In een gezellige en ontspannen sfeer kun je op elk moment van de dag genieten van heerlijk gebak met goede koffie, lekkere lunches, heerlijke hapjes en drankjes. Ook kun je diverse culinaire arrangementen boeken, zoals de Ladies Lunch, de Business Lunch en het Borrelarrangement.

#2 Bewonder de BMW M1 Art Car

Een van de pronkstukken die Biënnale Brabant dit jaar tentoonstelt, is het kunstwerk op wielen: the Art Car. Renova Group presenteert de BMW M1 beschilderd door niemand minder dan de meest toonaangevende kunstenaar van de Pop-Art beweging (en één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw): Andy Warhol.

#3 Ontmoet Wendy Buiter & Karin Vermeer

Op zondag 10 november organiseert Royals & Rebels van 14.00 tot 16.00 uur een signeersessie met Wendy Buiter. De kunstwerken van Wendy zijn geïnspireerd op beauty en fashion, met levendige kleuren en uitgesproken vormen. Geïnspireerd op hedendaagse haute couture en modefotografie heeft haar creativiteit zich met name ontwikkelt in Rotterdam en New York. En dat blijft niet onopgemerkt; zo heeft Wendy al meer dan 75.000 volgers op Instagram die haar (en haar werk) op de voet volgen. Speciaal voor de Biënnale komt zij langs in Tilburg om bezoekers te inspireren en te ontmoeten.

Op zondag 17 november kun je Karin Vermeer van 14.00 tot 16.00 uur alles vragen over haar bijzondere kunstwerken. Haar werken zijn een mix van foto’s/beelden die Vermeer combineert op de computer en met verf bewerkt. De meeste portretten bestaan uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van een verschillende etnische identiteit.

#4 Hef het glas in de Ruinart Champagnebar

Na een bezoek aan de Biënnale Brabant toe aan een glaasje bubbels? Bij de Ruinart champagnebar ben je in de weekenden van harte welkom om te genieten van heerlijke champagnes onder het genot van een borrelhapje!

#5 Live painting by Toshy

’De wereld is een podium’: met deze visie staat kunstenaar Toshy in het leven. Naast de kunstwerken die Toshy in opdracht maakt, creëert hij ook regelmatig kunstwerken tijdens livesessies. Een van die livesessies vindt plaats op 17 november van 14.30 tot 17.00 uur bij Biënnale Brabant. De werken van Toshy triggeren en inspireren. Onder invloed van sociale onderwerpen, modetrends en levenslessen combineert hij typografische schildervaardigheden met fotografie om op deze manier een nieuwe stijl van mixed media te creëren: ‘storytelling art’.

#6 Geniet van kunst én en diner tijdens het ‘walking dinner in the park’

Wijnstra catering host niet alleen een pop-up brasserie gedurende de Biënnale Brabant, tijdens twee weekenden zijn bezoekers ook van harte welkom in hun pop-up restaurant. 15, 16, 22 en 23 november kun je genieten van een uitgebreid vijfgangenmenu. Dit ‘walking dinner in the park’ start met twee gerechtjes tijdens een wandeling in het Art Park. Na de wandeling verplaatst deze culinaire route zich naar het pop-up restaurant waar de drie overige gangen volgen. Hoogtepunt van de avond is het dessert dat in samenwerking met de 3D kunstenaars van Cake5 tot stand komt.

#7 Hotelarrangement Auberge du Bonheur

Kom je niet (uit de buurt) van Tilburg? En zou je hier lekker willen blijven overnachten? Dan kan dat bij Auberge du Bonheur aan de rand van Stadsbos 013. In samenwerking met dit prachtige hotel, biedt de Biënnale een luxe hotelarrangement aan met gratis entree voor de Biënnale. Ook krijg je een welkomsaperitief, gastronomisch viergangenmenu en uitgebreid ontbijtbuffet. Lees hier meer over de verschillende arrangementen!

Meer informatie

Wil je meer weten over (het programma van) de Biënnale 2019? Bekijk dan zéker eens de website. Ook vond op 7 november de officiële opening plaats van de Biënnale met een VIP avond. Benieuwd hoe deze eruit zag? Bekijk hieronder een aantal foto’s of check het hier het hele fotoboek.