Start bouw Biogas-tankstation op Schepersven

Iveco-Schouten BV heeft op bedrijventerrein Schepersven, ten noorden van bedrijventerrein Loven, 1 hectare bedrijfsgrond gekocht van de gemeente Tilburg. Op deze kavel gaat Iveco-Schouten in samenwerking met Rolande LNG BV een vulstation bouwen voor LBG, vloeibaar biogas.

Trucks die op LBG rijden zijn veel schoner en veel stiller dan dieselvoertuigen. Deze vrachtwagens kunnen 's avonds en 's nachts zonder geluidsoverlast steden bevoorraden. Vooral supermarktketens hebben hier behoefte aan.

De bouw van het vulstation levert een bijdrage aan het verduurzamen van de logistieke sector in de regio Tilburg. In de regio Midden-Brabant zijn al enkele transporteurs die rijden met vrachtwagens op LBG. Deze vrachtwagenchaffeurs vullen nu nog hun tank met LBG via de mobiele vulinstallatie op het terrein van Iveco-Schouten aan de Siriusstraat 77 in Tilburg.

Het aantal vrachtwagens dat op biogas rijdt, zal naar verwachting snel uitbreiden nu de komst van het
tankstation op bedrijventerrein Schepersven vast staat. Vanuit Tilburg kan Iveco-Schouten BV uit voorraad trekkers leveren die voor de transporteur direct een aanzienlijke besparing opleveren. Wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken): “Logistiek staat vaak nog bekend als een niet-duurzame sector, maar dat beeld is aan het veranderen. Het rijden op biobrandstoffen is in opkomst en dit plan is daar een goed voorbeeld van. Als gemeente stimuleren wij dit soort ontwikkelingen en daarom hebben wij in 2011 MVO-subsidie toegekend.”

Rolande LNG BV is inmiddels begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het LBGtankstation op bedrijventerrein Schepersven. Iveco-Schouten BV en Rolande LNG BV verwachten dat het vulstation in november operationeel is.