Start bouw Villament met bewoners beklonken

Wonen in Villament Groeseind

In Groeseind werd gisteren feestelijk het startschot van de bouw van Villament gegeven door Wethouder Berend de Vries, Jansen de jong, WonenBreburg en de bewoners. Volgens de familie Vromans werd dat wel tijd: ”Wij kunnen niet wachten tot we er wonen!” En direct tekende een volgende geïnteresseerde een koopcontract, nadat De Vries de graafmachine in het zand had gezet.

Diversiteit aan appartementen
Villament bestaat uit 64 appartementen, 5 loftwoningen en een commerciële ruimte. Het complex ligt aan het Sint Pieterpark en heeft tien verdiepingen. Op de derde verdieping komen Mari en Renilde Vromans te wonen. Zij hadden in juni 2012 al een kijkavond waarop ze direct besloten hun huis in de verkoop te zetten. ”In januari 2013 hebben we uiteindelijk ons huis verkocht en tekenden we voor dit appartement. Daarmee waren wij de eerste”, zegt Mari.

De twee vonden het lastig dat ze zo lang op hun droomappartement moesten wachten en keken uit naar deze dag waarop het startsein voor de bouw werd gegeven. ”Je wilt nou eenmaal graag vooruit. Mijn vrouw heeft de inrichting al een aantal keer op schaal getekend, dus we weten precies hoe het eruit komt te zien. Zo willen we van de derde slaapkamer een keuken maken. Dit is allemaal mogelijk in Villament en hiervoor krijg je een bouwbegeleider toegewezen”, legt Mari uit.

Volgens Renilde is het voordeel van Villament het vele groen in de wijk, naast het feit dat haar dochters en kleinkinderen gezellig om de hoek wonen. ”We hebben een terras dat uitkijkt op het park waar zich ook een speeltuin bevindt. Voor de komst van deze speeltuin hebben we meegestemd, hiervoor kregen we als bewoners stemkaarten uitgedeeld. Zo zien we onze kleinkinderen heerlijk spelen terwijl wij genieten van ons terras”, zegt ze.

Geschikt voor starters
Naast de familie Vromans kocht ook Mark Straatman een mooie woning aan de parkzijde. Als starter had hij andere redenen dan Mari en Renilde. ”Dit is mijn eerste koopwoning en met nieuwbouw zit je altijd goed: het appartement is immers meteen zoals jij het wilt hebben. Ook vind ik het prettig dat Villament lekker dicht bij de stad ligt. En dat ik geen hele tuin hoef te onderhouden, maar wel in een groene omgeving woon is voor mij puur gemak.”

wonenbreburg_villament_straatman
Mark Straatman op het terrein waar hij straks gaat wonen.

Over de inrichting van de keuken en de keuze voor de vloer heeft Mark al nagedacht en hij krijgt hierover nog informatie van de bouwbegeleider. Maar hoewel hij het plaatje visueel al compleet heeft, is er wat betreft Mark geen haast geboden. ”Ik hoop dat het appartement voor de bouwvak in 2015 is opgeleverd, maar ik zit niet op de schopstoel. Ik woon nog bij mijn ouders en ik heb dus geen haast.”

Op dit moment zijn er nog appartementen te koop waaronder comfortabele startersappartementen zoals die van Mark tot luxe penthouses op de bovenste verdieping. De prijzen variëren van € 92.000,- euro tot € 325.000,- euro. Op www.groeseind.nl vind je de diverse open huizen die worden georganiseerd.