Start kaartverkoop theaterseizoen 2014/2015: donderdag 15 mei om 12:00 uur

De verkoop van seizoen 2014/2015 kan van start bij Theaters Tilburg. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een gevarieerd programma, een nieuw seizoensmagazine en een geheel nieuwe website. De verkoop start op donderdag 15 mei om 12:00 uur. Maar het programma is vanaf heden al te bekijken op www.theaterstilburg.nl.

De beste tributes en musicals
Uw avond is gegarandeerd geslaagd als u kiest voor Dreamgirls (9 t/m 11 jan) met zangkanonnen Pearl Jozefzoon en Berget Lewis. Een musical losjes gebaseerd op het verhaal van The Supremes. Ook Hartsvrienden is een tip: een splinternieuwe bewerking van de klassieker Blood Brothers met Yes-R, Jim Bakkum en Vera Mann, te zien op 18 en 19 maart. Legendarische theaterhelden staan centraal in Onder de Groene Hemel (15 mei, Boudewijn de Groot), FourTina (26 feb, Tina Turner), Somebody To Love (29 mei, Queen) en Elvis – The 80th Anniversary Concert (19 feb).

Toneel toppers
Onze toneelprogrammering bouwt op vertrouwde gezichten als het Nationale Toneel (Design for living en As you like it), Toneelgroep Amsterdam (Medea en Maria Stuart), Ro Theater en Noord Nederlands Toneel. Daarnaast schittert een keur aan bekende acteurs in stukken als Stoner (18 okt), Ontdekking van de Hemel (Waldemar Torenstra, 7 dec), Agnes van God (Willeke van Ammelrooy, Noortje Herlaar, 29 okt) en The Broken Circle Breakdown (Ricky Koole, 3 jan).

Bijzondere pijlers in de programmering
Internationale hoogtepunten vindt u in de bijzondere serie Get Lost!, een reeks theaterproducties uit landen met niet-westerse theatertradities, als Iran en Argentinië, gewoon hier in Tilburg. Maar we tippen ook LeineRoebana & Liza Ferschtman (2 okt) en pianist Grigory Sokolov (12 mei) in de Kamermuziekserie Souvenir. Nieuw op zondagmiddag is Incubated: Fluisterzacht met muzikale grootheden als Lavinia Meijer (25 jan), Ralph van Raat (22 feb) en Valgeir Sugurõsson (29 mrt).

Internationale top
Bijzondere voorstellingen die iedereen gezien móet hebben. Komend seizoen hebben maar liefst veertien voorstellingen het label ‘internationale top’, waarvan twee voorstellingen zelfs exclusief voor Nederland in Tilburg te zien zijn: het Britse cultfenomeen de Tiger Lillies (21 apr) en het Canadese dansgezelschap Compagnie Marie Chouinard (11 nov). Zeer spraakmakend zijn de internationale acts van Pilobolus (VS, 16 nov), dUMMY (Dui, 30 apr) en Staatsopera Jekaterinaburg (Rus, 10 apr).

Een goed gevuld seizoen voor cabaretliefhebbers!
Er is dit seizoen weer volop cabaret! Een greep uit het aanbod: Lenette van Dongen, Paul de Leeuw, Freek de Jonge, Javier Guzman, Katinka Polderman, Paulien Cornelisse, Urbanus, Jandino Asporaat en Emilio Guzman. Ook nieuw talent wordt goed vertegenwoordigd, zoals: De Partizanen, Maartje & Kine en Nachtgasten. Kijk op www.theaterstilburg.nl en klik op genre cabaret voor het totale overzicht.

Nieuw: series in de studio
Om wegwijs te raken in alles wat onze studio te bieden heeft, hebben we vier series van vier vlakkevloervoorstellingen samengesteld. Iedere serie licht een bepaald type voorstelling uit, denk hierbij aan het presenteren van nieuw talent, de theatrale confrontatie, de integere producties en de nieuwste studio verrassingen. En dat voor slechts € 50 per serie.

Jeugd- en familievoorstellingen
Onze programmering voor kinderen is uitgebreider dan ooit. Van het peuterfestival tot dansvoorstellingen, van toneel tot musical voor de hele familie. Denk hierbij aan: Kikker is Jarig (19 okt), Kinderen voor Kinderen (20 dec), De leukste liedjes uit Nijntje (26 apr), Pippi Langkous (25 & 26 dec), de nieuwste Ro familievoorstelling De Zere Neus van Bergerac (6 feb), Minoes (19 apr), en het Nationale Toneel met Polleke (2 mei).

Voor elke portemonnee
Dat een bezoek aan het theater of concertzaal niet duur hoeft te zijn, ondervindt u met de zogenaamde tientjesvoorstellingen. Voor slechts € 10 kunt u naar een concert van Wende Snijders of naar een leuke familievoorstelling. Minima kunnen via de meedoenregeling van de gemeente kaarten bestellen. En voor jongeren en studenten is er de jongerenprijs of de lastminute korting. Zo houden we theater toegankelijk voor iedereen.

Nieuw seizoen, nieuwe website
Een nieuw theaterseizoen is een uitstekende gelegenheid u ook een mooiere en betere website te presenteren. Vanaf nu is het resultaat zichtbaar en kan er volop rond gesnuffeld worden. De nieuwe website biedt u nog meer mogelijkheden. Bij vrijwel iedere voorstelling vindt u beeld- en geluidsfragmenten, recensies en extra opties zoals restaurantarrangementen en inleidingen. Via een persoonlijk profiel kunt u uw favorieten bewaren op een verlanglijstje en uw bestelhistorie bekijken. Met uw Facebookaccount is het mogelijk op elke voorstelling- en concertpagina een reactie achterlaten. Ook zijn de zoekmogelijkheden uitgebreid. Zo kunt u nu per zaal het aanbod bekijken, makkelijker zoeken op datum of afgaan op de tiplijstjes.

De nieuwe site en het programma is te bewonderen op www.theaterstilburg.nl.

Magazine aanvragen
Vanaf heden kunt u snuffelen op onze website en liggen er magazines klaar bij onze InfoService & Tickets in de hoofdhal. Via www.theaterstilburg.nl kan ook een gratis brochure worden aangevraagd.