Start Nationale Sportweek in T-Kwadraat

Samenwerking tussen Fontys, ROC Tilburg en gemeente Tilburg

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 april vindt in het nieuwe sportcomplex T-Kwadraat de Tilburgse editie van de Nationale Sportweek plaats. Doel van deze week is om kinderen uit het basisonderwijs kennis te laten maken met nieuwe sporten. De organisatie is in handen van gemeente Tilburg, ROC Tilburg Sport en Bewegen en Fontys Hogescholen. In totaal nemen 3000 leerlingen deel. Sportwethouder Jan Hamming opent maandag 20 april om 10.30 uur de Nationale Sportweek. Ook enkele sportambassadeurs zijn bij de opening aanwezig.

Nationale Sportweek: 3000 leerlingen
In totaal nemen zo´n 3000 leerlingen kosteloos deel aan de Nationale Sportweek. Zij zijn afkomstig van 12 scholen. Gemeente Tilburg draagt zorg voor het vervoer van de kinderen naar T-Kwadraat en terug. Sportscholen en verenigingen verlenen hun medewerking in de vorm van clinics en workshops. De Nationale Sportweek in T-Kwadraat is vrij toegankelijk voor publiek.

Concept
Het thema van de sportweek is Reis om de wereld. Alle sportworkshops zijn gerelateerd aan een land of werelddeel. Het concept is ontwikkeld door een 6-tal Hbo-studenten van de opleidingen Fontys Sporthogeschool, Fontys Pabo en Fontys Circus Performance & Art. De uitvoering doen zij samen met zo´n 500 studenten van ROC Tilburg. De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie) promoten hun sport tijdens de Nationale Sportweek met een aantal clinics.