Start van het carnavalsseizoen met het Elf Elf bal

Op dinsdag  11 november aanstaande vieren we de opening van carnaval in Kruikenstad. En Kruikenstad, dat is Tilburg! Daar moet je natuurlijk bij zijn. Kom dus op 11 november vanaf 17.00 uur naar het Willemsplein om voor het Paleis-Raadhuis een voorproefje te nemen op carnaval. Het feest duurt tot 22.00 uur, maar uiteraard gaat het feest daarna door in de Kruikenkroegen van Kruikenstad.

Wat gebeurt er op Elf-elf? In eerste instantie is het een mooi feestje, want Zoals altijd staat er een keur aan carnavaleske artiesten op het podium tijdens Elf-elf:

  • Lamme Frans en de Snollebollekes komen optreden;
  • Kaaj Gaaaf! verzorgt een Kaaj Gaaave performance;
  • De presentatie ligt in handen van Echte Kruiken Ludo van Vliet en Rogier van Bossum.

Maar zeker heel belangrijk (voor sommigen misschien het aller-belangrijkste) is de presentatie van de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg. Wie zou dit jaar carnaval in Tilburg voor gaan. Kom het bekijken op dit mooie feest waar je als echte Tilburger zeker een keer bij geweest moet zijn!

Toegang

Daar wil ik bij zijn, hoor ik je denken. Wè kost dè? Om zo veel mogelijk Tilburgers aanwezig te hebben, is het stadsembleem opnieuw het toegangsbewijs. Dokmardeurs krijgen dit automatisch toegestuurd. Het stadsembleem is vooraf ook los te verkrijgen bij de volgende Kruikenkroegen: Café Stoffel (Korte) Heuvel en Klein Café Van Horen Zeggen (Stadhuisstraat) of bij de ingang van het Willemsplein op de avond zelf voor €3,50-

Elf-elf valt dit jaar zoals gezegd op een dinsdag. Om te zorgen dat iedereen er op tijd is, heeft de Carnavalsstichting Tilburg net als vorig jaar een ‘Kruikenslabber’ te ontwikkeld. Met deze Kruikenslabber, verkrijgbaar voor slechts €7,50,-, kan iedere bezoeker een heerlijk twee-gangen menuutje nuttigen op het Willemsplein. De Kruikenslabber is vooraf te verkrijgen bij de eerder genoemde Kruikenkroegen.

Elfie

Heb je altijd al bij het veelgeprezen Kruikenconcert willen zijn? Dan moet je zeker naar Elf-elf komen. Maak een elfie van jezelf en je vrienden en post deze op Facebook met de hastag: #kruikenstad. De leukste foto zal door ons beloond worden met twee kaarten voor het Kruikenconcert.

Kortom: groot feest met muziek in de open lucht, een hapje, een drankje, presentatie van de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg én kans op kaarten voor het Kruikenconcert. Hier moet je bij zijn! We zien jullie dan ook graag terug op het Willemsplein op 11 november vanaf 17.00 uur.

Kwèèker kalender

Vanaf de elfde van de elfde duurt het nog 96 dagen tot de eerste dag van carnaval. Om deze tijd goed door te komen, is er dit jaar een Kwèèker scheurkalender verkrijgbaar. Met elke dag een andere typisch Tilburgse Kwèèker kom je alvast in de stemming. Wil jij zo’n bijzonder exemplaar? Een Kwèèker kalender kost €4,99 en is verkrijgbaar via www.tilburg.com/kweekerkalender.