logo

Station Tilburg neemt maatregelen voor anderhalve-meter-samenleving

Station

NS en ProRail zijn sinds deze week bezig met het aanbrengen van zichtbare coronamaatregelen op stations. Aanvankelijk zou dit op zes teststations gebeuren, maar inmiddels is besloten dat op zoveel mogelijk stations te doen voor 1 juni. Vanaf dinsdag 12 mei zal station Tilburg volhangen met ‘coronastickers’.

Dit aangezien er dan weer een zo maximaal mogelijke dienstregeling gaat worden gereden en meer reizigers worden verwacht.

Maatregelen

Vandaag zijn veel Brabantse stations aan de beurt, waaronder Eindhoven, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Helmond. Omdat de coronamaatregelen nog voor onbepaalde tijd gelden, maakt de ov-sector zich op een gepaste manier klaar om weer in volledige werking te treden. Het is tenslotte prioriteit om te allen tijde op een verantwoordelijke manier reizigers te vervoeren. De boodschap van de ov-sector blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan. Overige maatregelen kun je vinden op de website van NS.

Stickers

Een van de maatregelen die gelijk zal opvallen als je het station betreedt, is de fel gele stickers. Deze worden over het hele station geplaatst om reizigers er op te wijzen zich aan de anderhalve meter afstand te houden.

Foto: NS