Station Tilburg vanaf beide kanten bereikbaar

Omlopen, eerder van huis vertrekken: het behoort allemaal tot het verleden vanaf maandag 11 juli 2016. De noordelijke entree van het station is nu officieel geopend. Het plein bij de ingang aan die kant heeft de naam Burgemeester Stekelenburgplein gekregen.

Om 12:45 uur vond de officiële opening plaats, georganiseerd door Prorail, de gemeente Tilburg en de Nederlandse Spoorwegen. Czar van Engelen, een acrobatisch aangelegde leerling van basisschool Tiliander, mocht als eerste de doorgang proberen. Speciaal voor deze gelegenheid ‘rolde’ hij op een grote rode bal door de doorgang aan de noordzijde. Hij is dankzij de stationspassage sneller op school. Iedereen die van noord naar zuid moet of andersom kan nu gewoon door het station heen lopen. Ook treinreizigers kunnen nu zelf kiezen vanaf welke kant ze hun trein gaan halen.

 

statioo

Tijdelijke fietsenstalling

Op het Burgemeester Stekelenburgplein opent maandag 11 juli een tijdelijke fietsenstalling. Zorg er wel voor dat je je fiets niet zomaar in ‘wild’ parkeert, de gemeente gaat daar namelijk extra op letten. Meer info hierover lees je op de website van de Spoorzone. In de toekomst komt er aan beide kanten van het station een overdekte, bewaakte fietsenstalling.

Burgemeester Stekelenburgplein is eind dit jaar klaar

De komende tijd is er nog veel werk te verrichten op en rondom het plein aan de noordzijde. In het najaar komt er groen bij en eind dit jaar moet het plein helemaal af zijn. Rechts van de nieuwe entree staat de Polygonale loods, daar komt restaurantconcept EVE in de nabije toekomst. Zij willen een mix van restaurant met terras, wijnbar, food plaza en city market.