logo

Stem als een ster: 013 Poppodium verandert opnieuw in stembureau tijdens Gemeenteraadsverkiezingen

013

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Tijdens deze dagen zal 013 Poppodium net als bij de Tweede Kamer-verkiezingen veranderen in een stembureau gericht op jongeren, maar waar alle Tilburgers welkom zijn. Van 07:30 tot 21:00 ’s avonds kan je op deze dagen je stem uitbrengen. Stemmers hebben tevens de mogelijkheid om na het uitbrengen van hun stem de ‘Stem als een Ster’ route te lopen waarbij ze een unieke ervaring beleven in de backstage van het podium. 

Normaal een plek waar de grootste acts de sterren van de hemel spelen, maar op 14, 15 en 16 maart zal 013 Poppodium dienst doen als een stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen met een focus op jongeren. Om drukte te spreiden is het stembureau op alle drie deze dagen geopend van 07:30 uur ’s ochtends tot 21:00 uur ’s avonds.

In 013 Stem je als een Ster!

Nadat je hebt gestemd is er de mogelijkheid om een route door onze backstage te lopen waarbij je jezelf een ster in 013 waant. Je krijgt een kijkje in de backstage van 013 en mag zelfs het podium betreden waar je zelf in de spotlight staat, na afloop ontvang je een unieke aftermovie van jouw reis als ster door 013.

Directeur Frens Frijns: “De Tweede Kamer verkiezingen in 013 waren een groot succes en hielpen ons om veel jonge Tilburgers te bereiken. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zullen we bezoekers weer trakteren op een sfeervolle ervaring tijdens het uitbrengen van hun stem, daarnaast worden ze getrakteerd op een persoonlijke aftermovie die ze nog lang zal heugen.”

Om overal in Tilburg te kunnen stemmen ontvangen Tilburgers een stempas. Deze stempas toont aan dat je gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kan je geen stem uitbrengen. Neem om te stemmen je stempas en een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. Het legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar zijn verlopen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Ben je benieuwd naar de partijen die zich tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar stellen? En hun programma’s? Of nog belangrijker: een stemwijzer waar je kunt toetsen welke partij het beste bij jou past? Lees dan snel dit artikel.