Stempher en Bastings blijven langer bij Tilburg Trappers

Tilburg Trappers

Tilburg Trappers heeft de contracten met twee centers met een jaar verlengd. Danny Stempher en Mickey Bastings zetten hun handtekening onder een nieuwe verbintenis met de drievoudig Oberliga-kampioen.

Met het aanblijven van Stempher en Bastings krijgt de selectie van het technisch duo Subr en Mizerek steeds meer gestalte. Voor het tweetal zeiden Ian Meierdres, Ruud Leeuwesteijn, Ryan Collier, Giovanni Vogelaar, Alexey Loginov, Kilian van Gorp, Floris van Elten, Jordy van Oorschot, Ivy van den Heuvel, Wouter Sars, Brock Montgomery, Reno de Hondt en Nick de Ruijter al ‘ja’ tegen een vernieuwde aanbieding van Trappers.

Coach Bo Subr is verheugd over het aanblijven van zijn centrumaanvallers: “Danny has been one of our key guys in all three championships. He’s proven his qualities over the last three years with his good two way game and putting up good numbers offensively last year. He is always one of our top players on face-offs. It’s good to have Mickey back, I think it will be his ninth season and with this experience Mickey has taken on a role as one of the leaders after the departure of some key players. He has great read on the game and ability to make plays.”

Prikkelen bij Tilburg Trappers

De ijshockeyjaargang 2017-2018 was extreem lang voor de spelers van Tilburg Trappers. De voorbereiding begon op 19 augustus en voor Danny en zijn mede-Oranje internationals eindigde het seizoen op zondag 29 april. “Het WK tel ik niet mee. We hadden daar geen tegenstand van betekenis,” aldus de centrumaanvaller vanuit Londen waar hij de mondiale titelstrijd van het Nederlands dameshockeyteam op de voet volgt. “Desalniettemin is de off-season wel fijn. Je lichaam krijgt de mogelijkheid te herstellen van grote en kleine pijntjes. In mijn geval mijn rug en liezen.”

Zoals bij veel teamgenoten begint het bij Stempher alweer te prikkelen: “Na een maandje was dat bij mij al het geval. Gelukkig heb ik tot eind juni wekelijks in Tilburg nog op het ijs kunnen staan.” Tevens is de forward met grote regelmaat in de sportschool te vinden. “Ik wil topfit zijn als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.”

Wervelwind

Onhoudbaar, als een wervelwind trokken ze door de koude, maar sfeervolle hallen in de Oberliga: Reno de Hondt, Danny Stempher en Parker Bowles. Ze waren overal, de beide jonge Nederlanders en hun technisch fijnbesnaarde Canadese lijnmaat. Alle drie geroemd als uitstekende passers, maar afgelopen seizoen schoten ze uit alle standen raak. De trojka sloot het reguliere seizoen af met 163 punten en voegde er in de play-offs nog eens 16 doelpunten en 24 assists aan toe.

Toch was de vondst van de lijn geen vanzelfsprekendheid. “Well I always have few possibilities I would like to try and this was one of them,” vertelt coach Bo Subr. “They matched each other in different ways and were good to do things with speed that opponents had hard time handling.” Stempher vult aan: “In het laatste oefenduel in Duisburg (2-7 zege) zette Bo ons voor de eerste keer samen. Dat liep zo goed dat we in Hannover zo ook de competitie begonnen. De rest is geschiedenis.”

Verbeteren

Bij zijn komst naar Trappers in de zomer van 2015 was de geboren Zoetermeerder uiterst bescheiden. “Ik heb nog nooit tegen Oberliga teams gespeeld dus weet niet wat ik moet verwachten. Bij Kemphanen was ik een van de dragende spelers. Hier wil ik een vaste plek in de selectie veroveren door goed te trainen en mijn kansen te pakken in de minuten die ik krijg. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het teamsucces.” Met 56 goals en 169 punten in 174 Oberliga wedstrijden loopt de winnaar van de Benny Tijnagel Trofee (grootste talent in de eredivisie) in 2013-2014 bijna één op één.

“De vierde Oberliga titel op rij. Dat is de teamdoelstelling,” antwoordt Stempher resoluut. Persoonlijk legt hij de lat eveneens hoog: “Ik wil een dragende leidende speler zijn of worden waarvan de mensen elke wedstrijd mogen verwachten dat ik deze rol waarmaak. Tevens wil ik mezelf verdedigend verbeteren waardoor mijn lijn geen goal tegen krijgt. Als iedereen dit wil, win je elke ontmoeting.”

Mickey Bastings

Met zijn 1,93 meter is Mickey Bastings samen met Mitch Bruijsten de langste speler in de selectie van coach Bo Subr. Na een buitenlands avontuur in het Canadese Banff verklaarde hij in 2010: “Tilburg is echt mijn thuis, het is de plek waar ik volkomen op mijn gemak ben. De meeste jongens ken ik al uit de jeugdopleiding en alles is hier tot in de puntjes geregeld. In Nederland zou ik alleen voor Tilburg Trappers willen spelen.”

De terugkeer van de center legt hem geen windeieren. Twee landstitels, vier nationale bekers, drie Ron Bertelingschalen en even zo vele Oberliga Meisterschaften bewijzen eens te meer dat Bastings een veelvraat is als het gaat om prijzen winnen. Tijdens het reguliere seizoen en de Meisterrunde tekende Mickey voor 8 goals en 26 punten. Vooral tijdens de play-offs was de centrumaanvaller met een treffer en 12 beslissende passes in 15 duels goed op dreef.