Stepping Stones winnaar Gouwe Peerke 2022

gouwe peerke 2022

Stepping Stones heeft op zaterdag 14 januari de verkiezing va het Gouwe Peerke 2022 gewonnen. De geldprijs van €1500,- en de wisselbokaal werden tijdens de feestelijke dag in ontvangst genomen in Het Peerke Donders Paviljoen. De regio Tilburg bruist van allerlei initiatieven en mag trots zijn op het kleurrijke pakket van dienstverlening om mensen van buiten op te nemen en zich meer thuis te laten voelen binnen een nieuwe leefomgeving.

Thema vluchtelingen herbergen

Dit jaar had de verkiezing het thema: ‘vluchtelingen herbergen. De jury complimenteerde in haar rapport alle vrijwilligers van de genomineerde organisaties die zich inzetten door middel van hulp en ondersteuning aan mensen vanuit verschillende culturen. Voor de jury heeft als doorslaggevend argument gegolden dat Stepping Stones zich heel nadrukkelijk richt op een direct aanspreekbare bevolkingsgroep met een herkenbare eigen culturele achtergrond. Samen met de Somalische gemeenschap worden diverse ondersteuningsactiviteiten ondernomen om zo de participatie in de Nederlandse samenleving te bevorderen. Het project kan als voorbeeldproject dienen voor andere bevolkingsgroepen die hun toevlucht tot ons land en onze regio hebben gezocht.

De andere twee genomineerden, Broodje Aap & Linke Soep en Refugee Team, ontvingen elk een bedrag van €500,-.

Gouwe Peerke

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere de IC-verpleegkundigen van het EZT, Stichting Maluku Tilburg en Slachtofferhulp met de titel beloond.