Sterrenfonds Skybox Willem II officieel geopend

Met een overwinning van 2 – 1 tegen Roda JC is de Sterrenfonds Skybox bij Willem II afgelopen zaterdag officieel geopend door 7 enthousiaste kinderen van Philadelphia. Met deze openingshandeling adopteert het Sterrenfonds het project een speeltuin te realiseren voor Philadelphia, waar 12 ouders met een verstandelijke beperking de zorg hebben voor één of meer kinderen. Onder begeleiding van kunstenaar Geoffrey Wijn schilderden de kinderen drie kunstwerken, die tijdens een veiling in de businessclub maar liefst € 1.300,- opbrachten voor het goede doel.

Limousine als bus en “Skiwi” op de taart
John Beerens was de chauffeur die de kinderen thuis ophaalde per limousine. Ze waren meteen dol op deze zogenoemde “buschauffeur”, die als Sterrenfonds Ambassadeur de kinderen in de nieuwe “Sterrenfonds Skybox” ontving. De Skyboxhouders waren weinig enthousiast over de naam #15 en kozen unaniem voor hun nieuwe naam “Sterrenfonds Skybox”. Na het gezamenlijk doorknippen van de linten en de ondertekening van het officiële openingscertificaat was het natuurlijk tijd voor taart. “Ik graag met een stukje Skiwi” werd meteen de titel van een van de schilderijen, die de kinderen ter plekke maakten met kunstenaar Geoffrey Wijn. “Eigen huis” en “dolfijnen” waren de thema's voor de andere twee schilderijen. Drie kunstwerken, die maar liefst € 1.300,- euro opbrachten bij de veiling in de business club van Willem II. Waar de stemming na de overwinning uiteraard opperbest was. Om vervolgens met de officiële “bus”, zoals de kinderen de limousine bestempelden, weer naar huis te gaan.

Een speeltuin voor de kinderen van Philadelphia
Het Sterrenfonds geeft kinderen in Nederland, die in een achterstandspositie leven, een steuntje in de rug. Zoals nu bij de adoptie van een speeltuin voor Philadelphia in Tilburg. De ouders met een verstandelijke beperking zijn samen met hun kinderen ondergebracht in een appartementencomplex in Tilburg, waar alle zorg aanwezig is voor zowel ouder als kind. In de directe nabijheid zijn geen speelmogelijkheden waardoor kinderen op de galerij spelen en overlast veroorzaken voor andere bewoners. Door de aanleg van de afgesloten speelplaats bij het appartementencomplex ontstaat een veilige plek voor deze ouders en hun kinderen. Waar ook vriendjes uitgenodigd kunnen worden, zodat de tolerantie van buurtbewoners omhoog gaat.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.

Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer 47 25 78 146.