Steun Stichting Gijsje Eigenwijsje op een sportieve manier

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Rennen met je gezonde lijf voor kinderen die dit niet meer kunnen? Dat kan op 3 en 4 september 2016, dan vindt namelijk de 5e editie van de Run4Gijsje plaats tijdens de Tilburg Ten Miles. Tijdens de Run4Gijsje rennen vrienden van Stichting Gijsje Eigenwijsje samen voor de wens van Gijsje.

Met de Run4Gijsje worden sponsorgelden bijeen gerend om gezinnen met een kind dat een levensbedreigende ziekte heeft een gratis weekje vakantie aan te bieden. Ieder jaar wordt er weer fanatiek gelopen door de vrienden van Gijsje in de gele shirts, wat elk jaar weer volop de aandacht trekt bij de duizenden mensen langs de kant van de route.

Op de zondag wordt de Run4Gijsje afgesloten met een afterrunborrel. Tijdens deze borrel wordt er nagepraat, ervaringen worden gedeeld en is er een gevoel van saamhorigheid waarbij iedereen trots is op alle verrichte inspanningen.

Dit jaar viert Stichting Gijsje Eigenwijsje haar lustrumeditie. Vanwege deze speciale gelegenheid is het streven om in het 5e jaar met 500 vrienden te rennen zodat de wens van Gijsje verder ten uitvoer kan worden gebracht. Schrijf je in voor de Run4Gijsje via de website.

Over de stichting

Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een ‘weekje weg’ te laten ervaren, een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode. Voor dat kind/gezin wordt het mogelijk gemaakt een aantal dagen samen door te brengen, weg van het ziekenhuis, weg van de hectiek.

De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken heeft de stichting middelen nodig. Om die middelen te verzamelen organiseert de stichting projecten en is zij voor het bereiken van haar doelstelling afhankelijk van donaties en giften.