Stichting ANW doneert €2000,- aan twee projecten van ContourdeTwern

stichting anw

De Stichting Ondersteuning ANW heeft €2000,- gedoneerd aan twee projecten van ContourdeTwern: Dierbaar Gezelschap en OPSTAPbus. De stichting Ondersteuning ANW is gekoppeld aan de Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant.

Waarom hebben zij gekozen voor deze initiatieven?

Lynda Gelderland van de Raad van Bestuur legt uit waarom zij gekozen hebben voor deze twee initiatieven. “De stichting ANW vindt het belangrijk dat organisaties zoals ContourdeTwern door alle transities en bezuinigingen in de zorg respectievelijk op sociaal maatschappelijk vlak, goed werk kan blijven verrichten. Huisartsen hebben vanuit hun werk veel te maken met kwetsbare ouderen. Zij onderschrijven het belang van het organiseren van allerlei activiteiten speciaal voor deze groep om onder meer sociaal isolement tegen te gaan. Met deze donatie hopen wij een bijdrage te leveren aan het kunnen blijven realiseren van activiteiten als Dierbaar Gezelschap en de OPSTAPbus.”

Enthousiaste reacties

Sandra van den Hoogen, coördinator OPSTAPbus: “Wij zijn erg blij met dit bedrag. Wij gaan dit besteden aan minder draagkrachtige ouderen. Via het project Thuisadministratie kunnen 50 financieel minder draagkrachtige ouderen een cadeaubon ontvangen, waarmee ze een uitstapje kunnen maken met de bus. Zo kunnen we deze ouderen een gratis dagje uit bezorgen!”

Ook Linda Drabbe, coördinator van Dierbaar Gezelschap is enthousiast over de donatie: “Dierbaar Gezelschap is er voor bewoners uit de Reeshof, die niet meer voor hun huisdier kunnen zorgen. Voor bijvoorbeeld eenzame ouderen en mensen met een beperking, is contact met dieren stimulerend en vreugdevol. Om deze dierbare vorm van aandacht mogelijk te maken en uit te breiden, zullen we het gedoneerde bedrag besteden aan onderzoek naar het verbeteren van het welzijn door inzet van dit project.”