Stichting EET met je hart organiseert rondje HapStap voor ouderen

Dit weekend tijdens HapStap wordt er ook aandacht geschonken aan het sociaal maatschappelijke probleem van eenzaamheid bij ouderen. Stichting EET met je hart organiseert op zaterdagmiddag 14 mei in samenwerking met HapStap Tilburg een culinaire middag voor 75 Tilburgse kwetsbare ouderen.

Op het HapStap terrein in de Interpolistuin worden zij door de deelnemende restaurants in de watten gelegd en verwend met een heerlijke driegangen lunch.

Voor Tilburgers door Tilburgers

De middag is kosteloos voor de ouderen en wordt dus volledig gefinancierd uit eigen middelen (donaties, opbrengsten restaurantactie) en sponsorgelden. Zo wordt zaterdagmiddag een “SocialBauble” overhandigd aan Interpolis. Deze SocialBauble is speciaal vervaardigd voor Stichting Eet met je hart. Bezoekers van HapStap hebben vorig jaar een bijdrage kunnen leveren aan dit mozaiek kunstwerk, waarop Interpolis de opbrengst heeft verdubbeld.

Dit jaar heeft kunstenares Lieske Stieger een schilderij gemaakt om geld in te zamelen. Dit schilderij wordt ter beschikking gesteld aan de loterij van EET met je hart, waarvoor gasten van HapStap voor loten kunnen kopen en voor slechts 1 munt per lot meedingen naar dit schilderij.

Over Stichting EET met je hart

Eén euro extra betalen bij een restaurantbezoek en daarmee bijdragen aan sociale ontmoetingen van kwetsbare ouderen in Tilburg. Dat is het idee achter ‘EET met je hart’, een initiatief actief in Tilburg. De 33 deelnemende restaurants en haar gasten halen op deze manier geld op voor EET met je hart. Het bedrag wat tijdens de restaurant actie opgehaald wordt, komt 100% ten goede van de Tilburgse (gemeentelijke) kwetsbaren ouderen.