Nieuws

Let op! Dit artikel is al 40 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stichting Gijsje Eigenwijsje organiseert Run4Gijsje Challenge

Tijdens de Tilburg Ten Miles stond ook jaarlijks de Run4Gijsje op het programma. Honderden sportievelingen werken zich dan in het zweet voor de wens van Gijs. Met deze run wordt geld opgehaald en kunnen meer dan 100 gezinnen met zieke kinderen een gratis vakantie weekje weg. Door de coronacrisis kan de Tilburg Ten Miles en dus ook de Run4Gijsje helaas niet doorgaan.

Toch heeft Stichting Gijsje Eigenwijsje iets verzonnen om toch aandacht te vragen voor de run en tegelijk geld op te halen voor het goede doel.

Run4Gijsje Challenge

Run4Gijsje besloot al eerder om wegens het coronavirus de run geen doorgang te laten hebben. De organisatie van Tilburg Ten Miles besloot even later hetzelfde. Toch heeft de stichting het donatiebedrag dat ze elk jaar ophalen gedurende het evenement gigantisch hard nodig. Om toch sportief aan de slag te gaan én geld op te halen, heeft de organisatie de Run4Gijsje Challenge in het leven geroepen.

Wandel, ren, skate of kruip een vier (zie onderstaande afbeelding). Plaats een foto van het moment waarop je de vier aflegt op social media, doneer €4,- en daag minimaal vier vrienden uit om hetzelfde te doen. Vergeet ook #wensvangijs niet te melden op je social media kanalen. Op deze manier hoopt de organisatie alsnog geld op te halen voor de #wensvangijs.

run4gijsje challenge

Over Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode.

Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn.

Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden. Alles over de stichting lees je op de website!