Stichting Goei Eete gaat verder als webshop

Ook al leverde Goei Eete van 2012 tot en met 2020 wekelijks verse producten van meer dan 20 lokale boeren aan consumenten rondom Tilburg, het bleek niet mogelijk een stabiele gemeenschap van consumenten te vormen. Vrijwel alle gebruikers gaven aan zich wel te identificeren met de doelstellingen van de Stichting, maar uiteindelijk was er toch niet voldoende animo om de stichting in de huidige vorm door te zetten. De stichting Goei Eete is daarom eind 2021 opgeheven. Gelukkig gaat de stichting nog wel verder als webshop. 

De webshop van Goei Eete gaat wél door!

Nu het bouwen van de gemeenschap van consumenten niet lukte, heeft de Stichting de marktactiviteiten met ingang van 1 januari 2021 overgedragen aan Corné van Roessel van de Walhoeve in Goirle. In de praktijk verandert er voor de huidige gebruikers van Goei Eete verder niets. Sterker nog, er is afgelopen jaar een mooie groei geweest. De website is vernieuwd, het aanbod werd breder en er zijn nieuwe afhaallocaties. Consumenten kunnen dus gewoon verse lokale producten blijven bestellen, ook nu de Stichting is gestopt. De Walhoeve zal de activiteiten voort zetten binnen de duurzame uitgangspunten van Stichting Goei Eete.

Over Stichting Goei Eete

Goei Eete is in 2009 ontstaan als burgerinitiatief van een groep mensen uit Tilburg die graag lokaal, bewust en eerlijk wilden eten. Door gezamenlijk in te kopen bij de boeren in de buurt weten de deelnemers waar het voedsel vandaan komt en krijgen de boeren een eerlijke prijs. De producten komen vers van het land.
Zo’n 24 lokale boeren in en rondom Tilburg leveren iedere week hun beste producten. Op donderdag en vrijdag staat de verse oogst klaar om opgehaald te worden bij twaalf afhaalpunten. De consument kan kiezen uit meer dan 200 producten (groente, fruit, vlees, zuivel, zowel biologisch als regulier).

Bestellen bij Goei Eete

Bestellen en afhalen bij Goei Eete is heel gemakkelijk. Na een eenmalige aanmelding kan meteen worden besteld. Dat kan van vrijdag tot en met dinsdag. Er is geen abonnement nodig en geen minimum afname. Iedereen kan bestellen wat én hoe vaak hij of zij wil. Bij het afhalen wel even zelf een boodschappentas meenemen en dan smakelijk het weekend in! Voor meer informatie kun je terecht op de website van Goei Eete.