Stichting Kennisplein presenteert Brabants Science Festival 2014

Op 12 april 2014 vindt voor de vijfde keer het Brabants Science Festival in Tilburg plaats. Deze dag richt zich op kinderen in de leeftijdscategorie tussen 8 en 14 jaar om op speelse wijze te beleven dat wetenschap niet saai, maar juist leuk en uitdagend kan zijn. Doel van het BSF is jeugd te motiveren om hun talenten te ontdekken en te ervaren dat er wetenschap, techniek en cultuur volop kansen biedt voor hun toekomst.

Om van deze dag een leerzame, feestelijke happening te maken, heeft Stichting Kennisplein enthousiaste samenwerkingspartners gevonden in o.a. het Theresialyceum, Wetenschapsknooppunt Brabant en Cubiss.  Samen met de vrijwilligers van Stichting Kennisplein en andere lokale samenwerkingspartners geven zij allen vanuit hun eigen discipline inhoud aan het dagprogramma.
Het thema van dit jaar is: ‘De wereld en het Heelal’ de activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen hebben een link met dit thema. Dit geldt ook voor de presentaties (leerling competities) en de demonstraties die aan de bezoekers worden getoond.

De toegang is voor iedereen gratis. Naast de doorlopende demonstraties en activiteiten, kunnen kinderen zich ieder uur inschrijven voor deelname aan de workshops. Zo kunnen kinderen een natuur- en scheikundig parcours doorlopen, met robotica aan de slag gaan, journalist tijdens het festival zijn, een kijkje nemen in de biodiversiteittuin, acteren in een toneelstuk, taal- en rekenopdrachten onder bijzondere omstandigheden uitvoeren, de grondbeginselen van elektrotechniek ervaren, stemmen op innovatieve milieu- en robotprojecten, het heelal ontdekken, zien hoe een 3Dprinter werkt of meewerken aan het creëren van een gezamenlijk kunstwerk.

Daarnaast kunnen kinderen op expeditie gaan naar een planeet waar alles anders is dan je bent gewend, en wetenschappelijk leert onderzoeken. Informatie- en mediavaardigheden worden getest tijdens een kenniswedstrijd en barst de strijd los om b@ttleweter te worden. En is er een unieke kans voor de kinderen om te filosoferen met hoogleraar Marc de Vries over wetenschap en technologie.

Leden van bibliotheek Midden Brabant, kunnen op vertoon van hun bibliotheekpas, boeken lenen, zodat ze thuis nog meer te weten komen over de onderwerpen die ze hebben gezien op het festival.
De dag wordt spectaculair geopend door de leerlingen van Stichting Kennisplein met een recordpoging. Dit alles vindt van 10:00 tot 17:00 plaats op het Theresialyceum, Professor Cobbenhagelaan 5 in Tilburg.

Stichting Kennisplein zoekt nog studenten en bedenkers van een mooie technologische/duurzame uitvinding en dit graag aan jonge kinderen willen demonstreren en hen hiermee willen inspireren en enthousiast te maken voor bèta.

Kinderen die mee willen doen aan de milieu competitie of aan uitvinder van het toekomstdier, aanmelden kan tot 8 april.

Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met Karen Maas, inhoudelijk directeur BSF (k.maas@stichtingkennisplein.nl) of kijk op www.stichtingkennisplein.nl onder projecten en nieuws.