Stichting Met Je Hart laat ouderen genieten van de vakantiekermis met een rit in het kermistreintje

Stichting met je hart

Dit jaar geen traditionele Tilburgse kermis zoals we gewend zijn, maar wel een gezellige vakantiekermis op verschillende pleinen in de binnenstad. Ook rijdt er een kermistreintje zodat de verschillende pleinen goed te bezoeken zijn, ook voor mensen die wat minder te been zijn. Stichting Met Je Hart liet vrijdagochtend ook eenzame ouderen genieten van de kermis en alles wat daarbij hoort.

Zeventien ouderen die zijn aangesloten bij Stichting Met Je Hart kregen namelijk een tour over de vakantiekermis. Met het kermistreintje werden verschillende kermispleinen bezocht en er werd afgesloten een lekkere portie poffertjes bij de poffertjeskraam van Tinus op het Koningsplein.

“Elk jaar plannen we één dag tijdens de Tilburgse Kermis en nemen een groepje ouderen mee op pad. Geweldig vinden ze dat! Toen onze stichting het aanbod kreeg om de ouderen met het treintje de kermis te bezoeken, konden we dat natuurlijk niet afslaan,” aldus Hélène Schneiders, coördinator Met je hart Tilburg.

stichting met je hart

Stichting Met Je Hart tegen eenzaamheid

De fysieke ontmoetingen van Met je hart zijn sinds maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Om er voor te zorgen dat de eenzaamheid niet verder toeslaat, worden er digitale ontmoetingen georganiseerd en het contact met buurtgenoten gestimuleerd. “Dit was dus weer de eerste echte ontmoeting in maanden. We hebben alle noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat iedereen met een gerust hart kon genieten van de kermis.”

Check de website van Stichting Met Je Hart voor meer informatie.