Stichting met je hart ontvangt Appeltje van Oranje van Koningin Máxima

Met je hart

Stichting Met Je Hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje mag ontvangen op donderdag 23 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren.

Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. Hélène Schneiders is al 6 jaar de coördinator van Met Je Hart Tilburg en mag donderdag 23 mei als een van de weinigen prinses Máxima ontmoeten bij de uitreiking van het Appeltje.

 Trots op de prijs

“We zijn enorm trots dat we deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen,” zegt Hélène Schneiders, die naast haar vrijwillige werk voor Met Je Hart ook eigenaar is van de cafés De Boekanier en Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat in Tilburg. “Onze vrijwilligers nodigen de ouderen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden. Wij krijgen steeds zoveel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Tilburg helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons!”

Eenzaamheid onder ouderen verzachten

De landelijke stichting Met Je Hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Meer dan duizend vrijwilligers zijn verspreid over de 26 deelnemende gemeentes in Nederland bezig met het organiseren van duizenden ontmoetingen waarbij ouderen met elkaar en met buurtgenoten in contact komen.

“Het Appeltje van Oranje is een bijzonder mooie erkenning voor al het werk dat de Met Je Hart-teams doen. Állemaal vrijwilligers die met hun hart op de juiste plaats zoveel moois doen voor ouderen die zich eenzaam voelen,” stelt Babs van Geel, initiator van Met Je Hart.

Geld voor vrijwilligers

“Dit geld is zeker bestemd voor onze vrijwilligers. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en veel andere gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren,” stelt Van Geel. “En die ontmoetingen zijn structureel en voor ouderen waarvan veel mensen gewoon niet in de gaten hebben dat ze zich eenzaam voelen. En wij willen veel meer van deze ouderen in ons hart sluiten!”