Nieuws

HornbachHelpt
Let op! Dit artikel is al 1198 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stichting Quiet en HORNBACHhelpt werken samen aan een ontmoetingstuin

De stichting Quiet, die zich inzet tegen stille armoede, helpt bijna 1.200 huishoudens in de regio. Dat aantal blijft groeien, want steeds meer gezinnen leven onder de armoedegrens. Daarom verhuist Quiet eind november naar een groter pand met tuin, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Een team vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt realiseerde deze ontmoetingstuin en bezorgde stichting Quiet en haar members een onvergetelijke dag. 

Quiet Community

Quiet Community, met een kleine kern van medewerkers en een grote groep vrijwilligers, verhuist eind november naar een voormalige orthodontiepraktijk aan de Hoflaan 23. De tuin van het pand gaat een belangrijke rol spelen, vertelt René Verhoeven van Quiet Tilburg. “Hier ontmoeten members, de mensen die hulp krijgen, elkaar. Zij kunnen hun verhaal kwijt bij elkaar of bij een vrijwilliger, terwijl hun kinderen lekker spelen.” Stichting HORNBACHhelptkwam gisteren met vrijwilligers en materialen naar Tilburg, om samen met een aantal members een ontmoetingstuin te realiseren.

HORNBACHhelpt

“We hebben het echt samen met de members gedaan”, vertelt Maarten Post van HORNBACHhelpt. “Elke plant hebben we samen gepoot. De sfeer was super. En ondertussen kwamen er gesprekken los. Mensen die moeten rondkomen met 30 euro per week, je kunt het je niet voorstellen. Hun verhalen hebben diepe indruk op ons gemaakt. Een member hebben we meegenomen naar de vestiging om te helpen met planten uitzoeken, dat was al een dagje uit. Door de verhalen van members begrepen we dat Quiet veel toegevoegde waarde heeft. Zij brengen lichtpuntjes in het bestaan van mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien. Wij zijn blij dat we met deze mensen mochten bouwen aan hun ontmoetingstuin.” Voor de kinderen zijn er een speelhuisje met glijbaan en zandbak neergezet, wat met gejuich werd ontvangen.

Samenwerken

“Wat een fijne samenwerking! Wij zijn blij dat stichting HORNBACHhelptsamen met onze members aan deze ontmoetingstuin heeft gewerkt, waar wij jaren van zullen genieten. Zij hebben niet alleen materialen geleverd, maar ook meegewerkt en de mensen leren kennen voor wie wij actief zijn. Vrijwilligers en members pootten samen de planten en de kinderen gaven de planten water. Echt fantastisch, deze hulp. Alleen hadden we dit niet voor elkaar gekregen. Reuze bedankt!”, aldus René Verhoeven.

Reageer op dit bericht