Stichting Small Effort laat wensen uitkomen

Sinds mei 2015 is de gemeente Goirle een innoverende stichting rijker. Stichting Small Effort zet zich binnen de gemeente Goirle in om wensen te vervullen van (ernstig) zieken en mensen met een moeilijke tijd (achter de rug) in het zonnetje te zetten. Het doel van Stichting Small Effort is om samen met particulieren, bedrijven en bewoners wensen van naasten in vervulling te laten gaan. Jordy van Tongeren (21), uitblinker van ROC Tilburg, en Niek van Corven (23) zetten zich samen in om de doelstelling van de stichting in werking te stellen.

Stichting Small Effort

Stichting Small Effort activeert de “wensinzender” om binnen het eigen netwerk  actief op zoek te gaan naar donateurs. Dit zorgt voor het vergroten van netwerken en de betrokkenheid binnen de gemeente.

Wat stichting Small Effort uniek maakt is de nieuwe website die sinds kort online is (www.smalleffort.nl).  Binnen deze website wordt het inwoners van de gemeente Goirle  mogelijk gemaakt bepaalde producten van bedrijven tegen een aantrekkelijke korting aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven geen financiële bijdrage hoeven te leveren en ze nieuwe klanten kunnen werven. Bewoners van Goirle kunnen zo profiteren van kortingen. Stichting Small Effort genereert op deze manier maandelijkse inkomsten en iedereen levert op deze manier een bijdrage aan Small Effort.  Deze producten worden door bedrijven uit de gemeente Goirle en omgeving gedoneerd aan de stichting. De volledige opbrengst van deze producten wordt gebruikt voor het uitvoeren van de wensen en mensen in het zonnetje te zetten.

Crowdfunding

Naaste deze ‘webshop’ wordt binnen stichting Small Effort gebruik gemaakt van crowdfunding. Bezoekers van de website kunnen ingezonden wensen van dorpsbewoners lezen en per verhaal een donatie doen. Naast elk verhaal staat de financiële doelstelling van de wens weergeven en de stand van donaties. Als het bedrag niet wordt behaald zal de stichting het resterende bedrag doneren en uiteraard de wens organiseren en uitvoeren.

Geluksmoment voor Luca

Nu de website gelanceerd is gaan wij direct beginnen met het geld inzamelen voor de eerste wens. Luca (4) heeft het Williams Beuren Syndroom (WBS), wat een erg zeldzaam syndroom is. Het syndroom werd herkend aan zijn hartafwijkingen net voor zijn geboorte. Kort na zijn geboorte heeft hij een open hart operatie ondergaan. In de tussentijd heeft dit lieve jongetje al 5 operaties gehad en zullen er nog enkele volgen. De afgelopen 4,5 jaar zijn dus heel zwaar geweest voor het gezin. Het wordt daarom tijd om Luca en het gezin een dag te bezorgen die zij nooit zullen vergeten. Ga naar www.smalleffort.nl, lees het verhaal van Luca en doe een donatie. Door met zijn allen een kleine bijdrage te leveren, kunnen wij een geluksmoment voor een ander creëren. Helpen jullie mee om Luca een dag te bezorgen om nooit meer te vergeten? Want samen wensen in vervulling laten gaan is wat wij doen!