Stichting Stoute Schoenen tegen eenzaamheid: “Op deze manier ontmoet je mensen”

Stichting stoute schoenen

Dat er eenzaamheid heerst onder ouderen is helaas niets nieuws. Sociale contacten en leuke activiteiten kunnen een eerste stap in de goede richting zijn tegen eenzaamheid. Zo organiseert de Tilburgse Stichting Stoute Schoenen professionele workshops voor zestigplussers. In totaal hebben er al zo’n 1.250 senioren meegedaan aan de workshops.  

“Stichting Stoute Schoenen wil de workshops dicht bij de Tilburgse senioren brengen in de wijk. Al op zestien locaties – waaronder veel wijkcentra – is de stichting te vinden. Inmiddels zijn er al bijna tweeduizend kunstwerken gemaakt. Iedereen boven de zestig jaar kan meedoen, uitproberen en inspiratie opdoen. Heb je het nog nooit gedaan? Dan kun je het vast wel! Dat is de insteek van de workshops.” Aldus Jessica Donders, initiatiefnemer van de workshops.

Welzijn senioren

Een van de belangrijkste doelen van Stichting Stoute Schoenen is het welzijn van senioren. Dit doet de stichting vooral doormiddel van kunst in te zetten in hun workshops. De workshops bevallen goed onder de deelnemers, Zoals bij de 64-jarige Truus: “Je zit vaak alleen. Op deze manier ontmoet je mensen, daarnaast haal je iets uit jezelf waarvan je niet wist dat je het kon.” De workshops van Stichting Stoute Schoenen worden gegeven door professionele kunstdocenten en zijn gefocust op het ontwikkelen van talent en het leren van nieuwe technieken. Het ontmoeten van anderen en samen plezier hebben, blijft het belangrijkste.

Kennismaken

Er zijn regelmatig informatiebijeenkomsten van de stichting in verschillende wijken. Je wordt verwelkomt met een bakje koffie, een gebakje en krijgt een uitgebreide uitleg met een leuke oefening. Zo kun je terecht op maandag 16 januari om 14:00 uur bij wijkcentrum Koningshaven en op donderdag 26 januari om 14:oo uur bij wijkcentrum Heyhoef. De toegang is gratis, maar je moet je wel even van te voren aanmelden via info@stouteschoenen.com of stuur een berichtje naar 06-40018884. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Stoute Schoenen.