StigmaTour uit Tilburg genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijzen

stigmatour

Uit ruim 400 inschrijvingen zijn in drie categorieën 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. Een daarvan is StigmaTour uit Tilburg.

Op de internationale vrijwilligersdag, 7 december, hoort StigmaTour of ze een prijs in de wacht slepen. Dan maakt staatssecretaris Van Rijn Van VWS de winnaars bekend.

Jury- en publieksprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van €500 tot €5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek. Het publiek kan tot en met 7 december stemmen via de website.

StigmaTour

De Stigmatour is gestart als pilotproject van september 2014 t/m september 2015. Tijdens deze projectperiode zijn er 19 busstops geweest. Vanwege het succes én de grote vraag gaat StigmaTour door! Tijdens de Stigma Tour gaan ze met een opvallende Amerikaanse schoolbus, ingericht als infobus, op tournee door Nederland. Ze maken het leven met psychiatrische aandoeningen bespreekbaar en bestrijden bewuste en onbewuste stigma’s op een interactieve manier. Middels spel, theater, filmpjes, foto’s, social media en (online) interactieve ontmoetingen tussen ervaringsdeskundigen, hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.