Stormbanen, K-pop acts, Asian Fair en meer: alles wat je moet weten over Tilburg Castle in het Spoorpark!

Tilburg Castle

Spoorpark Tilburg wordt zondag 14 juli voor de derde keer omgetoverd tot Tilburg Castle. Dit gratis Aziatische festijn voor jong en oud heeft dit jaar als thema ‘Animal Kingdom’. Het belooft weer een spectaculaire dag te worden met onder andere de Castle Run-stormbaan, een big five-dierenspeurtocht, K-pop dansen, een dierenquiz en Aziatische hapjes en drankjes. Tilburg Castle is een event van Avondje Uit 013, R-Newt en Next Up. Benieuwd? Lees snel verder.

Castle Run (12+)

Één van de hoogtepunten van de voorgaande edities is terug: de Castle Run; een doldwaas hindernisparcours waarop in teamverband gestreden wordt. Teams kunnen metershoge stormbanen bedwingen, en hun behendigheid en samenwerkings-skills testen tijdens lachwekkende hindernissen en grappige spellen. Teams moeten goed samenwerken om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Het snelste team van de dag gaat met de eerste prijs naar huis. Bezoekers die niet deelnemen aan de Castle Run mogen op gezette tijden ook zélf de hindernisbaan uitproberen.

K-pop dans-act en Asian Fair

Naast de Castle Run valt er op deze dag nog veel meer te beleven. Er is een Asian Fair met allerlei braderie-activiteiten waarbij de Aziatische cultuur centraal staat. Denk aan een kalligrafieworkshop, judo, origami en insecten eten. De Fair is voor jong en oud en heeft gezinsvriendelijke opties. Met meer dan tien verschillende activiteiten zit er voor iedereen wel iets leuks bij. Na het overdonderende succes van vorig jaar is de K-pop dansact ook dit jaar weer van de partij. De act zal nóg interactiever zijn, waarbij het publiek gevraagd wordt deel te nemen. Van al die activiteiten krijg je natuurlijk honger, dus op de Asian Fair zijn stands te vinden met Aziatische drankjes en snacks.

Inschrijven

De activiteiten en workshops tijdens Tilburg Castle zijn gratis. Alleen aan de Castle Run zijn kosten verbonden. Per team kunnen er vier deelnemers meedoen. Een teamkaartje kost €40,-. Inschrijven kan vanaf 1 mei via tilburgcastle.nl. Op deze site kan je ook terecht voor meer informatie over Tilburg Castle.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Tilburg Castle? Neem dan een kijkje op deze website. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting Avondje Uit? Volg ze dan op Instagram en Facebook.