Straat op tilt: Literaire pop-ups in de binnenstad

straat op tilt

De Boekenweek start aanstaande zaterdag, negen dagen lang knettert het in Tilburg van de letteren. Tilt is in Town. En dat zal de stad weten ook. Op zaterdag 10 maart trapt het Tilt Festival de Boekenweek af met Straat op Tilt, diverse verrassingsacts op straat op de markt en het Stadhuisplein in Tilburg. 

Straat op Tilt

Ontdek poëzie in pashokjes en eet een broodje in een literaire verpakking. Laat je verrassen met een gedicht-op-maat. Basisschoolkinderen van de Regenboog en Aboe el-Chayr uit Tilburg-Noord lopen rond op de markt en schrijven voor ieder die dat wil ter plekke een persoonlijk gedicht.

Bij de kraam van de striptekenaars Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk druk je een geheim op je eigen t-shirt, met een prachtige illustratie. Vergeet vooral niet de bieb binnen te lopen om je eerste technoproza te schrijven, met behulp van, jaja, je eigen smartphone.

Het feest voor wie leest

Het feest voor wie leest in Theater de NWe Vorst. Tilt Festival brengt vier zalen met verhalen, muziek, interviews, radio, humor en dans. Een boekenbal vol performances, vunzige video’s en schrijvers, vooral veel schrijvers. Het festivalthema is dit jaar Privé.

Wat hou je geheim en wat gaat de openbaarheid in? Waar ligt de grens tussen fictie en waarheid? En verschuift die? Tilt brengt literatuur in pashokjes, maakt samen met marktbezoekers gedichten en ondervraagt auteurs over waar voor hen de grens ligt tussen privé en openbaar.

Micha Wertheim presenteert Echt gebeurd, een programma speciaal voor het festival / Jaap Robben leest voor het eerst uit zijn nieuwe, nog niet uitgegeven, roman / Lieke Marsman treedt op met I am Oak / Henk van Straten spreekt over zijn echtscheiding / Sabrina Starke geeft een intiem concert / Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht / Hausmagger brult je het theater uit / Hanneke Hendrix & Elfie Tromp onthullen de persoonlijke relatie met hun literair redacteur / Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek / Dirty Dancing met Dj st. Paul / en vele anderen…