Street culture festival, whisky proeverij, Stadsbosdag & meer: de leukste uittips in Tilburg dit weekend!

Ben jij plannen aan het maken voor het weekend van 31 mei, 1 & 2 juni in Tilburg? Zoals je van ons gewend bent, zetten we de leukste uittips weer voor je op een rijtje. Lees snel verder voor meer informatie. 

Meerdere dagen

OnTrack Festival in de Spoorzone

De tweede editie van het OnTrack Festival staat dit weekend op het programma in de Spoorzone. Op zaterdag en zondag kun je hier alles op het gebied van streetculture vinden. Denk aan dans, urban sports, hiphop en streetarts. Er zijn shows, workshops en clinics. Ook vindt het NK Skateboarden junioren en het NK Freerun Speed plaats. Entree is gratis.

Vrijdag 31 mei

Subite bij De Nachtzuster

Kinderlijke speelsheid herontdekken? Neem dan een kijkje bij Subite aanstaande vrijdag. De voorstelling duurt van 17:00 – 23:30 uur en een kaartje kost €8,50. Er zijn diverse optredens, er komt een dichter langs en uiteraard staan de drankjes koud.

T Drinks West Coast Islands Whiskyproeverij

Ben jij een whiskyliefhebber? Vrijdagavond organiseert T Drinks een West Coast Islands Whiskyproeverij. Voor €37,50 proef je zes verschillende whisky’s en proef je ook verschillende hapjes. De proeverij start om 20:00 uur en duurt tot 22:30 uur. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Tineke Schouten in de Schouwburg

Tineke Schouten staat vrijdagavond met haar voorstelling ‘De Schouten Schoenen Aan’ in de Schouwburg. Al ruim veertig jaar is Tineke een unieke en constante factor in het Nederlands theatergezelschap. Uiteraard is haar liveband er bij deze voorstelling weer bij en geniet je van nieuwe sketches afgewisseld met mooie liedjes én nieuw gepersifleerde artiesten.

Hall of Flame in de Hall of Fame

De Hall of Fame in de Spoorzone staat vrijdagavond in vuur en vlam. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Tijdens deze gloednieuwe clubavond geniet je van Amapiano, Dancehall, Reggae en veel meer. Er zijn nog tickets te koop.

Zaterdag 1 juni

BoekStartdag in de LocHal

Leuke activiteit voor de kids. Zaterdag wordt het Dikkie Dik Zoekboek in tien talen voorgelezen en kunnen kinderen ontdekken hoe leuk het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Ook staat er een traktatie voor de kinderen klaar en kun je in de Green Screen op de foto met Dikkie Dik. Deze foto mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Tuinieren met gratis lunch bij Giardino d’Italia

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby en wil jij meer te weten komen over tuinieren, snoeien, stekken, enten en nog veel meer? Dan ben je zaterdag welkom bij gemeenschapstuin Den Rijacker in de Reeshof. Je gaat samen een bakje koffie drinken, vervolgens aan de slag in de tuin en kunt daarna aansluiten bij de gratis lunch van Giardino d’Italia.

T.S.V. Longa reünie

Zaterdag staat de reünie van het honderdjarig bestaan van T.S.V. Longa op het programma. Sinds 2017 is de club gefuseerd met NOAD en RKTVV en is de vereniging doorgegaan onder de naam FC Tilburg. Toch willen ze zaterdag stilstaan bij het honderdjarig bestaan van de club. Tijdens de coronaperiode is deze mijlpaal namelijk stil voorbij gegaan. Van 15:00 tot 21:00 uur kun je gezellig herinneringen komen ophalen. Vergeet niet om jezelf aan te melden.

Zondag 2 juni

Stadsbosdag 2024

Zondag staat de Stadsbosdag 2024 op het programma op verschillende plekken in het prachtige bosrijke gebied Stadsbos013. Er zijn ruim dertig verschillende natuur-, cultuur- en sportactiviteiten. Ook is er genoeg te proeven, kun je jezelf uitdagen op het MTB parcours of kun je vogels gaan spotten met een vogelaar. Voor diverse activiteiten kun je jezelf wel het beste aanmelden van tevoren.

Oester Sunday bij Vine

Ben jij verknocht aan oesters? Dan ben je zondag bij Vine aan het Piusplein te vinden. Tijdens Oester Sunday geniet je voor €2,- van een naturel oester en voor €3,- van een oester speciaal. Uiteraard zorgt het personeel van Vine dat de lekkerste wijnen aanwezig zijn voor een heerlijke zondagmiddag.

Asperge-editie van de Tilburgse Stiefeltocht

Tijdens de Tilburgse Stiefeltocht ga je langs bij vier Tilburgse horecazaken waar je geniet van een heerlijk gerecht met een bijpassend drankje. Zondag staat de asperge-editie op het programma. Ga jij culinair genieten bij Rosalie, Gastrobar RIX, LOC Brewery en de Harmonie? Bestel dan snel jouw ticket.

Cool Trunksale bij Sky Ballonvaart Center

Leuk evenement! Zondag kun je bij Sky Ballonvaart Center aan de Gilzerbaan terecht voor een Coole Trunksale. Er staan verschillende voertuigen waaruit ze verschillende spulletjes verkopen. Kom snuffelen, muziek luisteren, eten & drinken. De toegang is gratis.

Zondagmiddag livemuziek bij Cafe de Slijterij

Geniet van een gezellige middag met coverband Routsj. Op deze zondagmiddag geniet je van de beste hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Soms in de klassieke versie en soms in een hedendaags jasje. Als kers op de taart draait DJ Coenio de lekkerste hitjes om de zondagavond in stijl af te sluiten.

Meer leuke uittips

Dit is slechts een selectie van wat er allemaal te doen is in de regio Tilburg dit weekend. Benieuwd naar meer toffe uittips? Check snel onze uit-agenda voor een completer overzicht.