Student Companies aan de Tafel van Emma

Studenten van ACI Fontys, ROC Tilburg en SG de Rooi Pannen staan de komende weken regelmatig als ondernemer met hun Student Company aan de Tafel van Emma in de Emma Winkelpassage. Daar presenteren zij zichzelf en de producten die zij, in de meeste gevallen, zelf hebben bedacht en geproduceerd aan het winkelende publiek.

Een prima gelegenheid dus om deze “ondernemers van de toekomst” ervaring op te laten doen. De studenten maken hierbij uiteraard ook graag gebruik van de kennis van de gevestigde ondernemers in de Emma Winkelpassage. En samen zorgt dit voor een mooie kruisbestuiving! Laat je aan tafel verassen door de veelal innovatieve en creatieve producten die zeker een plaats in het winkelschap én wellicht ook bij jou in huis verdienen!

De producten

Onder meer de volgende producten passeren de revue aan de Tafel van Emma in de Emma Winkelpassage. Vogelhuisjes van materialen van het kringloopcentrum, toolskeukenshort met handdoek en ovenwanten. lampen van diverse materialen, cookiebakvormen in puzzelvorm, geurzakjes tegen stank en fruitvliegjes voor vuilniszakken, knutselpakket voor het maken van een lamp, decoratieve klok, blokkendoos die de ruimtelijke ontwikkeling kan verbeteren, decoratielamp genaamd WATT, parapluhouder voor wandelaars en parfum in eigen (merk)verpakking. Voor de exacte datum waarop de desbetreffende Student Company aan de Tafel aanwezig is houdt u de website, twitter en facebookpagina van de Emma Winkelpassage in de gaten.

Weekmarkt

Op zaterdag 18 april staan de Student Companies tijdens de weekmarkt ook nog op het Koningsplein. Tussen de marktkooplui presenteren zij hun bedrijf aan de bezoekers van de markt en proberen zij ook daar hun producten aan de man te brengen.

Student Companies

Jong Ondernemen Tilburg

In Midden-Brabant is het Jong Ondernemen Platform Tilburg actief die haar activiteiten vooral richt op de studentenbedrijven van de deelnemende Tilburgse MBO en HBO onderwijsinstellingen. In dit platform hebben Tilburgse onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid zitting. Per studiejaar organiseert het Platform een startbijeenkomst, verkoopmarkten, en de jurering van de studentbedrijven die strijden om de “Tilburg Award”, de prijs voor het beste studentbedrijf van Tilburg.

Jong Ondernemen Nederland

Jong Ondernemen Nederland is een landelijke en ondernemende stichting die het mogelijk maakt dat jongeren tijdens hun opleiding gaan ondernemen. Jong Ondernemen vindt dat je ondernemerschap niet (alleen) in theorie kunt leren, maar het vooral moet DOEN. Jong Ondernemen biedt programma’s aan van basisschool tot universiteit. De inhoud van de programma’s verschilt per schooltype, maar de aanpak is overal gelijk. De studenten zetten in een studiejaar echte bedrijven op, met echt geld, echte producten, echte leveranciers en echte klanten. Daardoor wordt ervaring opgedaan hoe inspirerend ondernemerschap kan zijn.

Graag tot snel aan de Tafel van Emma!
emmawinkelpassage.nlfacebook.com/emmawinkelpassagetwitter.com/emmatilburg