Student De Rooi Pannen opent eigen modewinkel in Goirle

Quincy van Lissum, mbo-student Handel & Ondernemen bij De Rooi Pannen, heeft haar eigen modezaak ‘Moquin’ in Goirle geopend. Ze verkocht al wat langer kleding online, via Facebook, Instagram en haar webshop. “Ik wilde een tijdje geleden graag merken toevoegen aan mijn online collectie, maar kwam erachter dat veel kledingmerken als voorwaarde stellen dat je een fysieke winkel hebt.” Quincy gaat vanaf nu haar opleiding (inclusief stage) combineren met het werk in haar eigen modezaak.

Nadat Quincy te horen kreeg dat het een eis van veel kledingmerken was om een fysiek verkooppunt te hebben, ging ze het gesprek met haar ouders aan. “Ik gaf aan dat ik het heel graag zou willen en toen hebben we afgesproken dat ik ermee aan de slag mocht gaan”, vertelt ze. “Ik heb veel onderzoek gedaan, een zakenplan opgesteld, veel contact gehad met verschillende kledingmerken en ben ook bij een aantal mogelijke winkellocaties gaan kijken.”

Al haar harde werk wierp uiteindelijk zijn vruchten af. “Ik heb ontzettend geluk gehad met het winkelpand waarin ik nu zit. De eigenaren gunnen het me en zijn heel enthousiast. Ik kreeg deze kans ook, omdat er nog geen soortgelijke modezaken in Goirle zitten, als je het hebt over de merken en de doelgroep (onder andere kleding voor jongeren).” Quincy heeft voor haar zaak een financiering vanuit Qredits kunnen bemachtigen.

Quincy moet voor haar handelsopleiding één dag per week naar school en werkt daarnaast ongeveer twintig uur per week bij haar leerbedrijf. Toevalligerwijs is dat in dezelfde straat in Goirle gevestigd. “Ik ga vanaf nu de ochtenden werken bij mijn leerbedrijf en kan dan ’s middags in mijn eigen winkel aan de slag”, besluit ze.

Over Moquin

Moquin, de modewinkel van Quincy van Lissum, is gevestigd aan de Tilburgseweg 59-A in Goirle. Openingstijden: op weekdagen van 13.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Over De Rooi Pannen

De Rooi Pannen biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van handel & ondernemen, horeca, marketing & evenementen, toerisme & recreatie en vormgeving in Tilburg. Eindhoven en Breda. Het onderwijs van De Rooi Pannen kenmerkt zich door drie pijlers: kleinschalige opzet, praktijkgericht onderwijs en ondernemende leerlingen, van wie Quincy natuurlijk een uitstekend voorbeeld is.