Nieuws

Economic Business weeks 2021
Let op! Dit artikel is al 228 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Studenten opgelet: grootste carrière event van Tilburg University gaat door ondanks corona

Al jarenlang is Economic Business weeks Tilburg (EBT) het grootste carrière event van Tilburg University. Voor degene die bang waren dat het event vanwege corona niet door zou gaan: die hebben het mis. Het event brengt jaarlijks meer dan 1.500 studenten samen met meer dan 80 bedrijven, dat is dit jaar niet anders. Echter zal dit wel gebeuren in een online omgeving om veiligheid van de deelnemers en bedrijven te waarborgen. Voor jou als student biedt het event een unieke kans om te netwerken en te oriënteren op je carrière, meer informatie te krijgen over je toekomstige werkgevers en een baan te vinden die je zoekt. Volg jij een economische studie? Een management studie, of een studie in gedragswetenschappen? Lees dan vooral even verder!

De drieëntwintigste editie

Dit jaar vindt alweer de 23e editie van de EBT plaats. Het event zal dit jaar tussen 6 en 23 april 2021 gehouden worden. Het programma omvat – zoals eerdere jaren – verschillende losse evenementen waaraan je kan deelnemen. Zo kun je luisteren naar inspirerende sprekers tijdens de aftrap van het event; de Business Night en je oriënteren op specifieke branches tijdens Consultancy Experience, de Case Days en de Big Four Accountancy Experience. Maar je kunt ook meedoen aan het gevarieerde programma met workshops, presentaties, individuele gesprekken en informele activiteiten tijdens de Company Days. De bedrijven die dit jaar meedoen zijn zeker weer niet de minste. Zo hebben dit jaar onder andere Philips, Ahold Delhaize, Coolblue, Nike, Flowtraders en Unilever zich aangesloten.

Online omgeving

Waar voorheen alle deelnemers en deelnemende bedrijven fysiek bij elkaar gebracht werden gebracht om te netwerken en de inspireren, zal dat dit jaar natuurlijk anders zijn in verband met COVID-19. Het evenement vindt plaats in een online omgeving. Om optimaal voorbereid te zijn op de EBT, worden op 23 februari de CV checks & LinkedIn checks georganiseerd: tijdens deze dag geven experts feedback op je CV en LinkedIn profiel. Zo kun jij vol vertrouwen starten aan de rest van de activiteiten. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 23 februari: CV & LinkedIn Checks
  • 6 april: opening van het programma met de Business Night.
  • 12 april: Training Day.
  • 13 en 14 april: Consultancy Experience.
  • 15 april: Big Four Accountancy Experience.
  • 8, 9 en 16 april: Case Days (NIBC, Coolblue, & FrieslandCampina).
  • 21 april: Sustainability Symposium
  • 19 tm 23 april: Company Days.

Ben je benieuwd wat je precies kunt doen en leren tijdens deze evenementen? Check dan deze link. Wil je deelnemen aan EBT 2021? Registreren is verplicht, dus schrijf je in via deze link!

Over EBT

EBT is een project van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University. Het evenement biedt studenten in ruim drie weken alles wat ze nodig hebben om zich voor te bereiden op hun professionele carrière. Presentaties, workshops, trainingen en nog veel meer activiteiten worden verzorgd door een groot aantal bedrijven. ‘Unlock your future’ is daarmee het passende motto van de Economic Business weeks.