Nieuws

ROC Tilburg
Let op! Dit artikel is al 122 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Studenten ROC Tilburg helpen met vaccineren

Afgelopen weekend hebben zo’n tachtig studenten van de School voor Zorg en Welzijn van ROC Tilburg hun steentje bijgedragen aan het gezamenlijke coronavaccinatie-initiatief van de huisartsen in Oosterhout. De studenten kregen zo de mogelijkheid om werkervaring op te doen in een tijd waarin het niet zo makkelijk is om een stageplaats te vinden.

De studenten van de opleiding Doktersassistent uit leerjaar twee en drie deden voornamelijk de triage, het prikken en optrekken. De overige plaatsen werden bezet door eerstejaars studenten van de opleidingen Doktersassistent, Tandartsassistent en Maatschappelijke Zorg. De studenten werden begeleid door hun docenten van ROC Tilburg en de medewerkers van huisartsen zorggroep Zorroo.

Samenwerking Zorroo en ROC Tilburg

Het prikken gebeurde onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo in samenwerking met ROC Tilburg. Zo’n 2800 mensen kregen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van negentien huisartsenpraktijken uit Oosterhout en omgeving. Mensen in de leeftijd van 60, 61 en 62 jaar kregen hun eerste prik. Daarnaast kregen mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar hun eerste prik. Maar ook mensen met obesitas en mensen met het syndroom van Down kregen dit weekend de tweede prik.

Nicole de Bock, stage coach School voor Zorg en Welzijn: “Het was echt een heel leuk en leerzaam weekend voor de studenten. Zo’n mooie dynamiek – ook tussen de studenten in de huisartsen – was een geweldige ervaring waar we met een goed gevoel op terugkijken. We zijn zelfs gevraagd of we in het weekend van 17 en 18 juli weer willen helpen met vaccineren in Oosterhout!”