Studenten spelen musicalklassieker Anatevka

gemend koor

Studenten van het Fontys Muziektheater laten graag zien wat ze in huis hebben tijdens Get Out. Zoals elk jaar zetten ze op verschillende podia hun beste beentje voor. De tweede- en derdejaarsstudenten van Fontys brengen de musicalklassieker Anatevka naar Theaters Tilburg. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met het musicaltalent van de toekomst.

Musicalklassieker Anatevka

Deze klassieker is gebaseerd op de roman ‘Tevye en zijn dochters’ uit 1894 van de Russisch-joodse schrijver Sjolem Alejchem. Tevje is de joodse melkboer in het kleine Russische dorpje Anatevka. Hij wil, zoals alle andere joden in het dorp, vasthouden aan traditie, want dat geeft zekerheid. Het gezin staat daarbij centraal. Er komen echter nieuwe tijden. En de joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.

Anatevka is een verhaal over tradities, normen en waarden en over een voortschrijdende tijd met de daarbij behorende veranderingen. Op een gegeven moment moet het dorp in drie dagen ontruimd zijn en moeten de dorpelingen op de vlucht voor het Russische geweld; ze zullen waarschijnlijk over de wereld verspreid raken. De raakvlakken met de huidige vluchtelingencrisis zijn talrijk.

Details musicalklassieker Anatevka

  • Datum: maandag 20 t/m donderdag 23 juni
  • Tijd: 20:00 uur
  • Locatie: Theaters Tilburg
  • Prijs: €10,-

Meer informatie & tickets via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg.